Skip to main content

Τι αναφέρει η Ryanair για την προσγείωση της πτήσης στην Τιμισοάρα

Η αεροπορική εταιρεία ζητάει συγγνώμη για την εκτροπή της πτήσης και αναφέρει πως ήταν εξ ολοκλήρου «εκτός του ελέγχου της».

Ανακοίνωση σχετικά με την πτήση από Λονδίνο προς Θεσσαλονίκη που προσγειώθηκε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας (δείτε εδώ) εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία Ryanair, τονίζοντας πως η εκτροπή της πτήσης ήταν εξ ολοκλήρου εκτός ελέγχου της. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι δεν ήταν η μοναδική «περίεργη» εκτροπή πτήσης που πραγματοποίησε η Ryanair, καθώς ακόμη μια πτήση της εταιρείας από Μπολόνια για Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε στο Ηράκλειο, ενώ οι επιβάτες της πτήσης από τη Βιέννη προσγειώθηκαν στα Σκόπια και γύρισαν με λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη.

«Η πτήση από το Λονδίνο Στάνστεντ προς τη Θεσσαλονίκη (4 Ιανουαρίου) εκτράπηκε προς την Τιμισοάρα εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη» αναφέρει η εταιρεία και εξηγεί το περιστατικό.

«Το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά στην Τιμισοάρα και οι πελάτες μας είτε μεταφέρθηκαν με λεωφορείο που οργανώθηκε άμεσα προς τη Θεσσαλονίκη ή οι πελάτες μπορούσαν να περιμένουν να οργανωθεί μια εναλλακτική πτήση. Όσοι επέλεξαν να μην επωφεληθούν από τη μεταφορά με πούλμαν, τους προσφέρθηκε διαμονή σε ξενοδοχείο στην Τιμισοάρα. Έκτοτε οι πελάτες αποχώρησαν αεροπορικώς ή επωφελήθηκαν από την εναλλακτική μεταφορά που οργανώθηκε και θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη αργότερα σήμερα το απόγευμα».

«Η Ryanair», καταλήγει η εταιρεία, «ζητά ειλικρινά συγγνώμη για την εκτροπή της πτήσης αυτής, η οποία ήταν εξ ολοκλήρου εκτός ελέγχου μας».

Σημειώνεται πως λίγο νωρίτερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης έδωσε εντολή για διερεύνηση του περιστατικού, βάλλοντας παράλληλα κατά της εταιρείας (διαβάστε αναλυτικά εδώ).