Skip to main content

Τι απαντά ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τη στάση του

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε καταγγείλει πως ο διοικητής δεν δέχθηκε στο γραφείο του διωκόμενους συνδικαλιστές, παρά μόνο αντιπροσωπεία τριών μελών.

Απάντηση στις αιχμές του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ που καταγγέλλει πως ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ στο πλαίσιο διαμαρτυρίας την περασμένη Τρίτη δεν δέχθηκε στο γραφείο του τους προέδρους των σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας, που διώκονται πιεθαρχικά για δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, δίνει ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «λόγω των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων και της ανάγκης τήρησης αποστάσεων και αποφυγής συγχρωτισμού, για τις οποίες άλλωστε γίνονταν συνεχείς συστάσεις και από τους ευρισκόμενους στο σημείο αστυνομικούς, η Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ συνήνεσε στην είσοδο τριών συνδικαλιστών, οι οποίοι και παρέδωσαν σε εκπροσώπους της Υ.ΠΕ το υπόμνημά τους».

Στο πλαίσιο αυτό ο διοικητής της ΥΠΕ επισημαίνει πως οι αιχμές «δεν είναι ακριβείς, καθότι τους επιτράπηκε η είσοδος στην υπηρεσία της 3ης Υ.ΠΕ, προκειμένου, όπως είχαν δικαίωμα, να καταθέσουν το υπόμνημά τους».

«Με δεδομένο ότι η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί από την ΠΟΕΔΗΝ, ο Διοικητής της ΔΥΠΕ προέκρινε τη συνάντηση, αντιστοίχως, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, η οποία ευνοήτως εκπροσωπεί και τους εργαζομένους των Μονάδων Υγείας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ:

Αναφερόμενοι σε δημοσίευμα σχετικά με καταγγελία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνουμε τα κάτωθι:

Την περασμένη Τρίτη 2-2-2021 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ, παρουσία και του προέδρου της κ. Μιχάλη Γιαννάκου, έξω από τα γραφεία της Διοίκησης της 3ης Υ.ΠΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για θέματα συναδέλφων τους των Μονάδων Υγείας Γιαννιτσών και Έδεσσας.

Οι υγειονομικοί με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησαν την είσοδό τους στα γραφεία της Υ.ΠΕ, προκειμένου να παραδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Λόγω των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων και της ανάγκης τήρησης αποστάσεων και αποφυγής συγχρωτισμού, για τις οποίες άλλωστε γίνονταν συνεχείς συστάσεις και από τους ευρισκόμενους στο σημείο αστυνομικούς, η Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ συνήνεσε στην είσοδο τριών συνδικαλιστών, οι οποίοι και παρέδωσαν σε εκπροσώπους της Υ.ΠΕ το υπόμνημά τους.

Οι αιχμές κατά του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ, που σύμφωνα με το δημοσίευμα αφήνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέροντας ότι δεν δέχθηκε στο γραφείο του στους προέδρους των σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας, δεν είναι ακριβείς, καθότι τους επιτράπηκε η είσοδος στην υπηρεσία της 3ης Υ.ΠΕ, προκειμένου, όπως είχαν δικαίωμα, να καταθέσουν το υπόμνημά τους.

Με δεδομένο ότι η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί από την ΠΟΕΔΗΝ, ο Διοικητής της ΔΥΠΕ προέκρινε τη συνάντηση, αντιστοίχως, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, η οποία ευνοήτως εκπροσωπεί και τους εργαζομένους των Μονάδων Υγείας.