Skip to main content

Τι ειπώθηκε στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Στη συνεδρίαση δεν παρέστη κανείς από τους βουλευτές από την Αθήνα. Δεν παρέστη ούτε η Κατερίνα Νοτοπούλου ούτε ο Χρήστος Γιαννούλης.

Γράφει ο Σαλονικιός

Κυρίως οργανωτικά θέματα ενόψει των εθνικών εκλογών απασχόλησαν τη Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης. Στη συνεδρίαση δεν παρέστη κανείς από τους βουλευτές οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα, όπου ολοκληρώνονται κατ’ ουσία αύριο οι εργασίες της παρούσας Βουλής. Δεν παρέστη ούτε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, αλλά ούτε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.

Έτσι, δεν έγινε καμία συζήτηση για το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και όπως μαθαίνω αυτό παραπέμπεται πιθανότατα για μετά τις εθνικές εκλογές, όταν μάλλον δεν θα έχει και κανένα νόημα, καθώς εκείνο που θα ενδιαφέρει τότε θα είναι το αποτέλεσμα της εθνικής κάλπης.

Στη Ν.Ε. υπήρξε μια συζήτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όχι πάντως με πολλές προεκτάσεις καθώς τα περισσότερα από τα μέλη δεν είχαν και πολλή διάθεση για τέτοιου είδους αναλύσεις.

Η γενική διαπίστωση ήταν ότι «η ευρωκάλπη έστειλε ένα μήνυμα το οποίο θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη». Ειπώθηκε, επίσης, ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί ένα νέο αφήγημα ενόψει εκλογών, με νέα διλήμματα και νέα ερωτήματα.

Κατά τα άλλα η συζήτηση αναλώθηκε σε θέματα οργανωτικής προετοιμασίας για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Δηλαδή ποιοι θα βοηθήσουν στα πρακτικά θέματα, που θα στηθούν τα προεκλογικά περίπτερα, ποιες περιοδείες θα γίνουν, να καταρτιστεί εγκαίρως κατάλογος με τους εκλογικούς αντιπροσώπους κ.ο.κ.

Το μυαλό των περισσοτέρων είναι στραμμένο και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το απόγευμα της Παρασκευής στην οποία θα ληφθούν αποφάσεις και για τα ψηφοδέλτια. Ως γνωστόν, η οργάνωση της Θεσσαλονίκης έχει στείλει καμιά 30αρια ονόματα προς την Κουμουνδούρου, χωρίς αυτά βεβαίως να δεσμεύουν το κόμμα. Μεταξύ αυτών είναι ως γνωστόν και τα ονόματα δύο εκ των στελεχών της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», της Κατερίνας Ντοτοπούλου και της Ρίας Καλφακάκου. Η πρώτη, μαθαίνω, ότι το σκέφτεται και κλίνει προς το «ναι», η δεύτερη, όπως με ενημέρωσε πηγή μου, δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται και πως θέλει να παραμείνει στον δήμο.