Skip to main content

Τι ήταν η συστοιχία φωτός που... αναστάτωσε τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική κι όλη την Ελλάδα

Το φαινόμενο ήταν ορατό σχεδόν σε όλη τη χώρα, αφού υπάρχουν αναφορές θέασής του από ολόκληρη την επικράτεια - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Μία συστοιχία φωτινών σωμάτων στον ουρανό θορύβησε όσους σήμερα είχαν διάθεση να... αγναντέψουν τα άστρα στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Περίπου στις 22:00 πολλοί χρήστες του διαδικτύου άρχισαν να δημοσιεύουν σωρηδών φωτογραφίες από αυτά τα φωτεινά σώματα, από όλη την επικράτεια: από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Λάρισα και από εκεί ώς την Αθήνα, αλλά και σε δεκάδες άλλες περιοχές.

Δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από το πρότζεκτ Starlink του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ το οποίο υπόσχεται δορυφορικό ίντερνετ. Πιο απλά, πρόκειται για δορυφόρους οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά σε σχετικά χαμηλό ύψος και για αυτό είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού.

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί ξανά στη χώρα μας, ενώ σήμερα έγινε αντιληπτό και στην Κύπρο, στις γειτονικές Τουρκία και Βουλγαρία, αλλά και στον Λίβανο, σύμφωνα με αναφορές και εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Μάλιστα, ειδική πλατφόρμα δημοσιεύει καθημερινώς από ποια μέρη του κόσμου θα περάσουν και σε ποιες ώρες και μέρες θα είναι ορατοί. Εμείς ανατρέξαμε στην πλατφόρμα στην οποία αναφέρεται πως σήμερα στις 10 το βράδυ ήταν ορατοί, δηλαδή την ίδια ώρα που αναφέρουν και οι μαρτυρίες. Οι δορυφόροι θα είναι ορατοί και τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει ειδική πλατφόρμα δημοσιεύει σε καθημερινή βάση από ποια μέρη του κόσμου θα περάσουν και σε ποιες ώρες και μέρες θα είναι ορατοί.

Ανατρέχοντας στη συγκεκριμένη πλατφόρμα γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι απόψε οι δορυφόροι αυτοί θα ήταν ορατοί στην περιοχή μας μετά τις 22:00.