Skip to main content

«Τυφλή» η αυριανή τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ3 «ΣΥΝ+»

Μια πρωτοβουλία με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την τύφλωση από το κρατικό κανάλι. Τυφλοί θα διηγηθούν τη δική τους ιστορία

Ένα εξαιρετικά πρωτότυπο και ανθρώπινο concept για την αυριανή εκπομπή ΣΥΝ+ στην ΕΡΤ3 επέλεξαν οι συντελεστές της: Μια «τυφλή» τηλεοπτική εκπομπή.

«Σας θέλουμε όλους συμπαραστάτες. Να... δούμε αλλιώς τα πράγματα», λέει η παρουσιάστρια της εκπομπής, Σύνθια Σάπικα, καθώς όπως έχει προαναγγείλει, όλοι οι συμμετέχοντες που θα βρίσκονται μπροστά στην κάμερα θα φορούν τη μάσκα του τυφλού, ζωντανά, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την τύφλωση.

«Θα προσπαθήσουμε έστω και για λίγο να μπούμε στη θέση των τυφλών συνανθρώπων μας και να καταλάβουμε πώς είναι να μην έχει κάποιος την όρασή του, με την πολύτιμη βοήθεια του συναδέλφου, Δημήτρη Κουγιουμτζόπουλου», λέει η κ. Σάπικα.

Καλεσμένοι της εκπομπής θα είναι τυφλοί και όχι μόνο, που θα καταθέσουν τη δική τους ιστορία. Τυφλοί εκπαιδευτικοί, τυφλοί Ρομά, η ομάδα ποδοσφαίρου τυφλών και άλλοι θα έχουν συμμετοχή σε μια συγκινητική προσπάθεια από τηλεόρασης να ενημερωθεί ο κόσμος και να ευαισθητοποιηθεί για την τύφλωση.