Τρίτη 23 Ιουλίου 2019
x

ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ «ΔΡΟΜΕΑ» ΜΕ ΑΓΑΛΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΖΟΡΜΠΑ!

Η υπουργος Πολιτισμού φέρεται να πρότεινε την ανταλλαγή του γνωστού γλυπτού του Κώστα Βαρώτσου με το μεγάλο άγαλμα που απεικονίζει τον Μέγα Αλέξανδρο.

Την ανταλλαγή του «Δρομέα», γνωστού γλυπτού του καλλιτέχνη, Κώστα Βαρώτσου δίπλα στο ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας με το μεγάλο άγαλμα που απεικονίζει τον Μέγα Αλέξανδρο στο κέντρο των Σκοπίων φέρεται να πρότεινε η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά.

Ο μεν Κώστας Βαρώτσος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε σχετική πρόταση και πως συναντήθηκε με την Μυρσίνη Ζορμπά, αλλά η υπουργός Πολιτισμού το διαψεύδει.

«Πριν από τρεις μέρες είχα συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά. Μου μετέφερε την πρόταση και άκουσε τις απόψεις μου. Δεν μπορώ να σας πω τι απάντησα. Το σίγουρο είναι ότι επιβεβαιώνω την συγκεκριμένη πρόταση», δήλωσε στο «Εθνος» ο Κώστας Βαρώτσος. Ομως, η υπουργός Πολιτισμού το διέψευσε κατηγορηματικά. «Δεν υπάρχει τέτοια πρόταση, ούτε έγινε τέτοια συζήτηση. Δεν έχει βάση όλο αυτό», δήλωσε η κ. Ζορμπά στο «Εθνος».

Σημειώνεται πως για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη ανταλλαγή θα πρέπει να υπάρξει η έγκριση του κ. Βαρώτσου ενώ έντονη ήταν η αντίδραση της δημοσιογράφου, Εύης Κυριακοπούλου που αποκάλυψε το συγκεκριμένο θέμα και με ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει τα παρακάτω:

«Απίστευτο και όμως εντελώς .....απίστευτο: Η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά ,σκέφτηκε και πρότεινε ,την μεταφορά του Δρομέα, του θρυλικού πλέον γλυπτού του Κώστα Βαρώτσου ,σε μία άλλη θέση. Για την ιστορία λοιπόν θυμίζουμε ότι η διαδρομή του Δρομέα, ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας για να καταλήξει στην τωρινή του θέση μπροστά από το Χίλτον. Η πλατεία λοιπόν που προτείνει τώρα η υπουργός ,είναι λίγο πιο μακριά. Συγκεκριμένα είναι στα .....ΣΚΟΠΙΑ!Η πρόταση της κ Ζορμπά ,είναι λοιπόν να στείλουμε δώρο τον Δρομέα μας στα Σκόπια και εκείνοι να μας δώσουν αντάλλαγμα έναν Μέγα Αλέξανδρο που να τοποθετήσουμε στην θέση του. Η είδηση όσο απίστευτη και αν ακούγεται είναι πέρα για πέρα αληθινή και δέχεται καμιά αμφισβήτηση....Μήπως όσο είναι καιρός ,να γίνουμε όλοι .....Δρομείς;».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ