Skip to main content

Εμβόλια: Την Πέμπτη και με Pfizer ανοίγει η πλατφόρμα για τους 15 έως 17 ετών

Τα παιδιά θα προσέρχονται για τον εμβολιασμό τους με τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 15- 17. Τα παιδιά θα προσέρχονται για τον εμβολιασμό τους με τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους το ραντεβού για τον εμβολιασμό θα μπορεί να κλείνεται από την πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr/ με χρήση των κωδικών taxis net. Το ραντεβού θα δύναται να κλείσει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς, αρκεί να ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί, με το σκεύασμα της Pfizer.

Το ραντεβού επίσης μπορεί να κλείνεται και μέσω ΚΕΠ ή σε Φαρμακεία, αρκεί ο γονέας να προσκομίσει ταυτοποιητικά στοιχεία δικά του και του παιδιού. Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Παράλληλα, ο κ.Θεμιστοκλέους τόνισε ότι πλέον όποιος αλλάξει το ραντεβού του δεν θα έχει πλέον πέναλτι έξι ημερών.

Σημείωσε ότι σήμερα αναμένεται να γίνουν 95.000 εμβολιασμοί, σημειώνοντας ότι το 41% στο γενικό πληθυσμό και το 48% στους ενήλικους είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Πάνω από 9.300.000 εμβολιασμοί έχουν γίνει εως τώρα είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ το ποσοστό κάλυψης με δύο δόσεις ανέρχεται στο 41%. Το 71,5% των πολιτών άνω των 70 ετών έχει εμβολιασθεί με τουλάχιστον μία δόση.