Σάββατο 8 Μαΐου 2021
x

ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΑΝΟΙΞΕ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ TERMINAL

Άνοιξε νέος χώρος για check in και έλεγχο αποσκευών σε τμήμα του νέου terminal στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Ολοκλήρωση 4 μήνες νωρίτερα βλέπει η Fraport.

Νέες ακόμη πιο σύγχρονες συνθήκες εξυπηρέτησης και αλλαγή του τοπίου βλέπουν όσοι επισκέπτονται το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, το οποίο άνοιξε από χτες για μαζικότερες αεροπορικές πτήσεις, μετά ένα δίμηνο ιδιότυπου lock down λόγω κορωνοϊού.

Στο αεροδρόμιο η Fraport έδωσε σε λειτουργία ένα πρώτο τμήμα του νέου αεροσταθμού, που είναι και το σημαντικότερο εν εξελίξει έργο υποδομής του «Μακεδονία» και το οποίο «τρέχει» πιο γρήγορα ακόμη κι από τα χρονοδιαγράμματα.

Εδώ και τρεις εβδομάδες έχει δοθεί σε λειτουργία το συγκεκριμένου τμήματος του υπό κατασκευή αεροσταθμού, με την πρώτη πτήση που εξυπηρετήθηκε από εκεί να είναι προς τη Χίο με μόλις τέσσερις επιβάτες.

«Στο τμήμα αυτό γίνεται πλέον η αναχώρηση των επιβατών. Έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί η αίθουσα check in και ο έλεγχος των χειραποσκευών. Επίσης, έχει ήδη δοθεί σε χρήση η νέα πεζογέφυρα, που συνδέει τον παλιό με το νέο αεροσταθμό, καθώς για τις αποσκευές οι επιβάτες συνεχίζουν να πηγαίνουν στον παλιό αεροσταθμό», τόνισε ο corporate communications manager της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

Ο χώρος με τα σημεία ελέγχου στο νέο τέρμιναλ του αεροδρομίου Μακεδονία

 

Οι νέες συνθήκες δεν δυσκολεύουν τους επιβάτες των πτήσεων, καθώς και επαρκής σήμανση υπάρχει και το προσωπικό του αεροδρομίου δίνει πληροφορίες εκτός και εντός των χώρων των αεροσταθμών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Fraport, όπως είπε ο κ. Παπάζογλου, «τα check in έχουν τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο νέο τμήμα προσωρινά, καθώς υπολογίζουμε το φθινόπωρο, ως τον Οκτώβριο, να μεταφερθούν στη μόνιμη θέση τους στο νέο αεροσταθμό και εκεί που βρίσκονται σήμερα θα είναι ο χώρος των αφίξεων. Στόχος μας είναι να λειτουργεί ως το τέλος του έτους στο σύνολό του ο νέος αεροσταθμός».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ολοκλήρωση των έργων και λειτουργία του νέου αεροσταθμού τον Απρίλιο του 2021. Δηλαδή υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί το έργο σε χρήση από τους πολίτες τρεις έως τέσσερις μήνες νωρίτερα.

Συνδετήρια πεζογέφυρα υφιστάμενου και νέου κτηρίου στο αεροδρόμιο Μακεδονία

 

«Προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς. Οι αλλαγές άλλωστε και η τμηματική χρήση έγινε για να απελευθερωθεί χώρος στον παλιό αεροσταθμό και να γίνουν εκεί οι εργασίες ανακαίνισης. Το διάστημα του κορωνοϊού οι εργασίες εξελίχθηκαν χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Η καθίζηση της επιβατικής κίνησης δεν ωφέλησε το αεροδρόμιο, όμως με αυστηρά μέτρα προστασίας οι εργασίες δεν σταμάτησαν ούτε μέρα. Το έργο του νέου αεροσταθμού πηγαίνει πολύ καλά και είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό», τόνισε ο κ. Παπάζογλου.

Το αεροδρόμιο, που πριν από τον κορωνοϊό παρουσίαζε διαρκή αύξηση της επιβατικής κίνησης, ανακαινίστηκε σε μεγάλο βαθμό στις υφιστάμενες υποδομές, με αποτέλεσμα να δοθεί περισσότερος χώρος στους επιβάτες και να μπει τέλος στο «μπάχαλο» που επικρατούσε παλιά. Τα αποτελέσματα φάνηκαν αμέσως, ενώ πλέον με τη νέα ανακαίνιση και την τμηματική παράδοση σε χρήση του νέου αεροσταθμού θα λειτουργεί σε καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησης και θα έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης πολλαπλάσιων επιβατών και πτήσεων.

Ο νέος αεροσταθμός εκτείνεται σε 34.000 τ.μ. και το κόστος του υπολογίζεται σε 100 εκ. ευρώ.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ