Skip to main content

Το 1o Συνέδριο Αισθητικής και Κοσμητολογίας από το ΕΕΘ και ΕΕΠΑΒΕ

Το διήμερο συνέδριο είχε ως κύριο θέμα «Rebranding στην Αισθητική́». Μεγάλη η συμμετοχή από όλη την Ελλάδα από φορείς επαγγελματικούς και ακαδημαϊκούς

To 1o Συνέδριο Αισθητικής και Κοσμητολογίας συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Επαγγελματιών Αισθητικών Βορείου Ελλάδος, στο Hotel Nikopolis Thessaloniki.

Το διήμερο συνέδριο είχε ως κύριο θέμα «Rebranding στην Αισθητική́». Η συμμετοχή ήταν μεγάλη από όλη την Ελλάδα, όπως και από φορείς επαγγελματικούς και ακαδημαϊκούς.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στις παρακάτω θεματικές:

-Αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής
-Νέες τεχνολογίες στην αισθητική́ και κοσμητολογία.
Ομιλητές του διήμερου συνεδρίου ήταν:
- Η Δρ Εύη Πρωτόπαπα ομότιμη Καθηγήτρια ΠΑ.Δ.Α.,
- η Δρ Ιουλία Αρμάγου της εταιρίας Juliette Armand,
- η κα Γλυκερία Γκατζογιάννη από την Farcom,
- ο κ. Δημήτρης Βραχνός από την UP my Business,
- ο κ. Παναγιώτης Γαλάνης Δικηγόρος ,
- ο κ. Παναγιώτης Γκεζερλης από την Convert Group,

και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες από το χώρο της Κοσμετολογίας, της Αισθητικής, του Μάρκετινγκ και της Διαφήμισης.

Το 1o Συνέδριο Αισθητικής και Κοσμητολογίας τίμησαν με την παρουσία τους, ο κ. Κωνσταντίνος Ιακώβου Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και Οικονομικός επόπτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο και τον πρόεδρο του κ. Μιχάλη Ζορπίδη, αλλά και τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, η κα Όλγα - Χριστίνα Γούλα πλαστικός χειρουργός και περιφερειακός σύμβουλος, η οποία εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μελίνα Δερμεντζοπούλου και ο κ. Θεόδωρος Γιερμενίτης πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών και Αρωμάτων (ΠΣΒΑΚ).

Στο πλαίσιο του συνεδρίου βραβεύθηκαν για την προσφορά τους στον εκπαιδευτικό τομέα και πιο συγκεκριμένα για τις υπηρεσίες τους στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του πρώην ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης οι καθηγήτριες, κα Κυριακή Δερβίσογλου Αισθητικός, η οποία παρέλαβε το βραβείο της από τον κ. Ιακώβου, η κα Αλεξάνδρα Ηλίου Δερματολόγος, την βράβευση της οποίας πραγματοποίησε η κα Δερμεντζοπούλου και η κα Μαρία Πέπα Αισθητικός, με τον κ. Γιερμενίτη να της απονέμει το βραβείο.

Ο κ. Ιακώβου κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές του συνεδρίου για την πρωτοβουλία αυτή. Παράλληλα αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει υλοποιήσει το ΕΕΘ για την στήριξη του κλάδου της Αισθητικής – Κοσμητολογίας, καθώς και στις προτάσεις που κατατέθηκαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και στον αρμόδιο Υπουργό κ Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τα μέτρα στήριξης προς τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Ο κ. Ιακώβου τόνισε την ανάγκη συνέχισης της στήριξης του συγκεκριμένου κλάδου από την πολιτεία, ενώ όσον αφορά το ΕΕΘ δεσμεύθηκε πως ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο, τονίζοντας την σημαντικότητα των υπηρεσιών που προσφέρει.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της ΕΕΠΑΒΕ κ. Εύη Μωυσόγλου, «το συνέδριο αυτό αποτέλεσε μια πολύ καλή ευκαιρία για την ανάδειξη του κλάδου και την διεξαγωγή σημαντικών συμπερασμάτων σχετικά με τις θεματικές που αναπτύχθηκαν. Ταυτόχρονα, έβαλε τις βάσεις και για επόμενα συνέδρια τα οποία ενδέχεται να γίνουν ανά την Ελλάδα, ώστε να καταστεί ένας ετήσιος θεσμός».

Παράλληλα με το συνέδριο, λειτούργησε και έκθεση όπου παρουσιάστηκαν όλα τα νέα προϊόντα και μηχανήματα τεχνολογίας αιχμής, που αφορούν τον χώρο της Αισθητικής-Κοσμητολογίας και της Βιοτεχνολογίας. Σε αυτή συμμετείχαν 20 εκθέτες με αντικείμενο την Β2Β εμπορεία καλλυντικών, εξοπλισμού ινστιτούτων αισθητικής. Η έκθεση είναι διαθέσιμη διαδικτυακά σε μορφή́ virtual shop (εικονική περιήγηση) και αναρτημένη στο site της Ε.ΕΠ.Α.Β.Ε., με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο ήταν eco-friendly.

Οι διοργανωτές έχοντας οικολογική συνείδηση επέλεξαν να μην χρησιμοποιήσουν έντυπο υλικό. Όλες οι ενημερώσεις, οι κάρτες και τα εισιτήρια ήταν σε ηλεκτρονική μορφή.