Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021
x

ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΣΑΡΩΣΕ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Συγκεκριμένα, το απέσπασε συνολικά τριανταπέντε μετάλλια, δώδεκα χρυσά, δεκατέσσερα ασημένια και εννέα χάλκινα στον διαγωνισμό «Greek Chef 2019».

Ηγετική ήταν η παρουσία, για δεύτερη συνεχή χρονιά, της σχολής Γαστρονομίας και Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής «GREEK CHEF 2019», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας.

Διαγωνιζόμενοι στην πλειονότητα των κατηγοριών του τετραημέρου, οι σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής από την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και τη Λάρισα, κατέπληξαν με τις δημιουργίες τους τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης σαρώνοντας κυριολεκτικά τα βραβεία, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ απέσπασε συνολικά 35 μετάλλια, 12 χρυσά, 14 ασημένια και 9 χάλκινα, ανάμεσα σε περισσότερους από 350 σπουδαστές ιδιωτικών και δημοσίων Σχολών από όλη τη χώρα.

Στο υψηλότερο βάθρο της διοργάνωσης ανέβηκε η σπουδάστρια Μαγειρικής από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Κρήτη, Αντωνία Δελή, κερδίζοντας το βραβείο της χρυσής GREEK YOUNG CHEF για το 2019 παρουσιάζοντας μία υψηλών προδιαγραφών δημιουργία με βάση το ψάρι.Οι πρωτιές της Σχολής Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έρχονται ως επιστέγασμα της σκληρής προσπάθειας των σπουδαστών και του υψηλού επιπέδου σπουδών στο ΙΕΚ, επισημαίνεται. Δίπλα στους σπουδαστές βρέθηκε η πιο δυνατή οικογένεια συνεργατών, chef και pastry chef, με τη συστηματική δίμηνη καθοδήγηση των οποίων έγινε πραγματικότητα το όνειρό τους για διάκριση.

Στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ συμμετείχαν οι κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής γαστρονομίας και ambassadors του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δημήτρης Σκαρμούτσος, Γιάννης Μπαξεβάνης, Χρήστος Βέργαδος και Διονύσης Αλέρτας. Με την πρωτότυπη χρήση της ελληνικής πρώτης ύλης και την ανατρεπτική παρουσίαση των πιάτων τους στη σκηνή του «Μαγειρεύουμε & Πίνουμε Ελλάδα» καθήλωσαν κυριολεκτικά το κοινό εισπράττοντας το πιο ζεστό χειροκρότημα και τον θαυμασμό των επισκεπτών.

Με την ιδιότητα του Χορηγού Εκπαίδευσης, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συμμετείχε στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ με πλήθος άρτια καταρτισμένων σπουδαστών από τους Τομείς Επισιτισμού, Ξενοδοχειακών, Οικονομίας Διοίκησης, κ.ά., στελεχώνοντας τις πλέον καίριες για τη λειτουργία της έκθεσης θέσεις, υποστηρίζοντας με πολυδύναμες ομάδες εργασίας το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων «Μαγειρεύουμε & Πίνουμε Ελλάδα», Master Classes, registration κ.ά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ