Skip to main content

Το πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής ημέρας στο Euro

«Πρεμιέρα» σήμερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για τον ΣΤ΄όμιλο - Με Ισλανδία η Πορτογαλία, με Αυστρία η Ουγγαρία.

Δύο από τις ιστορικές Εθνικές ομάδες της Ευρώπης τίθενται αντιμέτωπες σήμερα (19:00) στην πρεμιέρα του ΣΤ΄ ομίλου του Euro 2016 και συγκεκριμένα η Αυστρία με την Ουγγαρία.

Οι Μαγυάροι μετέχουν σε τελική φάση της διοργάνωσης ουσιαστικά για πρώτη φορά, αφού η τελευταία συμμετοχή τους ήταν το 1972, δηλαδή πολύ πριν επεκταθεί ο θεσμός.

Για πρώτη φορά προκρίθηκε και η Αυστρία, αφού η μοναδική συμμετοχή της στο παρελθόν ήταν το 2008, όταν συμμετείχε αυτομάτως ως διοργανώτρια χώρα.

Αν ο Κίραλι παραμείνει βασικός στην εστία της Ουγγαρίας, θα γίνει ο «γηραιότερος» ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, σε ηλικία 40 ετών και 75 ημερών.

Στις 22:00 θα ξεκινήσει ο δεύτερος αγώνας του ομίλου, ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ισλανδία. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα παίξει με μια από τις «Σταχτοπούτες» της διοργάνωσης, αφού για τους «ψαράδες» είναι η πρώτη συμμετοχή στην ιστορία τους σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι Πορτογάλοι είναι βεβαίως το φαβορί, αλλά αν υποτιμήσουν τους αντιπάλους τους μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεως, αφού οι Ισλανδοί έχουν ένα πειθαρχημένο και μαχητικό σύνολο, που θα παίξει ελεύθερα και γι΄ αυτό είναι επικίνδυνο.