Skip to main content

Το Thess Intec στο επίκεντρο της συνάντησης Καράογλου - Πλεβνέλιεφ

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Βουλγαρίας στο ΥΜΑΘ.

Συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνέλιεφ, είχε σήμερα το μεσημέρι στο ΥΜΑΘ ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων των δύο χωρών και τους τομείς στους οποίους θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία, ενώ στο επίκεντρο τέθηκε και το τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς Thess Intec, το οποίο βρίσκεται ένα βήμα πριν την υλοποίησή του με τη σημερινή υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης του καταστατικού για τη σύσταση Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΝΕΠ) νωρίτερα στο Διοικητήριο (δείτε σχετικά ΕΔΩ).

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καράογλου ανακοίνωσε πως αντιπροσωπεία, στην οποία θα συμμετέχει και ο ίδιος, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη τον Σεπτέμβριο στη Σόφια με στόχο να υπάρξει ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών από το τεχνολογικό πάρκο που λειτουργεί ήδη στη βουλγαρική πρωτεύουσα, για την υλοποίηση του οποίου συνέβαλε και ο πρώην Βούλγαρος πρόεδρος.

«Ο κ. Πλεβνέλιεφ ήταν, είναι και παραμένει φίλος, σύμμαχος στρατηγικός της Ελλάδας, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, που ούτως ή άλλως είναι σε καλό επίπεδο» επεσήμανε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης.



«Την Ελλάδα την αγαπώ και θα τη βοηθήσω όπως μπορώ στις φιλοδοξίες και την ευημερία της» είπε από την πλευρά του ο Βούλγαρος πρώην πρόεδρος και πρόσθεσε: «Μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να αποκτήσουμε περισσότερη ευημερία, να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας με καλύτερους μισθούς. Η Ελλάδα έχει μία πολύ καλή κυβέρνηση, ανοιχτή και προσανατολισμένη στην επιχειρηματικότητα. Η Θεσσαλονίκη είναι μία υπέροχη πόλη που εκσυγχρονίζεται και με τη Σόφια είναι συνεργάτες. Θα φέρουμε τα πανεπιστήμια, τα οικοσυστήματα και τα τεχνολογικά πάρκα μαζί και όλοι θα επωφεληθούμε από αυτό, μαζί θα προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις».

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου δώρισε στον κ. Πλεβνέλιεφ δύο βιβλία σχετικά με το Άγιον Όρος, τονίζοντας πως ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας παραθερίζει τα τελευταία χρόνια στο εξοχικό του στη Χαλκιδική.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Δήμας, ο πρόεδρος και CEO του Τεχνολογικού Πάρκου Νίκος Ευθυμιάδης και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνοβουλγαρικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Πρόδρομος Μαυρόπουλος.