Skip to main content

Τραγωδία στα Τέμπη: Έγγραφο του Αγοραστού φωτογραφίζει Τριαντόπουλο για το μπάζωμα

Το έγγραφο του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας και η απάντηση Τριαντόπουλου

Τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου που προΐστατο ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, ως εκείνα που αποφάσισαν το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος στα Τέμπη φαίνεται πως φωτογραφίζει ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Τριαντόπουλος: Δεν έδωσα εντολή για μπάζωμα στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη

«Εγώ έκανα ένα εξώδικο στον κ. Αγοραστό γιατί είχα μάθει ότι εκείνος εκτέλεσε αυτό το μπάζωμα και έλαβα απάντηση ότι "εγώ εκτέλεσα εντολές και οι εντολές ήρθαν από τον κ.Τριαντόπουλο. Έγιναν δύο συνεδριάσεις και μετά μου δόθηκε αυτή η εντολή"», δήλωσε η Μαρία Καρυστιανού.

Ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε την εξώδικη απάντηση του Κώστα Αγοραστού, στην οποία κάνει αναφορά η Μαρία Καρυστιανού. Τον Αύγουστο του 2023, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας φωτογραφίζει τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου (που προΐστατο ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ) ως εκείνα που αποφάσισαν το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος, όμως δεν κατονομάζει τον Χρήστο Τριαντόπουλο.

 

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο:

«Η περιφέρεια Θεσσαλίας και οι λοιπές αρμόδιες Αρχές ... συμμορφούμενες με την ισχύουσα νομοθεσία ακολούθησαν τα όσα καθορίζονται από τις διατάξεις των νόμων και την 4η έκδοση ειδικού σχεδίου διαχείρισης Ανθρώπινων απωλειών –στο οποίο και σας παραπέμπω– υπό την καθ όλα νόμιμη καθοδήγηση του γ.γ Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος και προΐσταται -ήταν άλλωστε παρών κατά την κρίση-τραγωδία- σύμφωνα με τα ισχύοντα»

Μετά από ερώτηση της Ελληνικής Λύσης για το θέμα, ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής  Χρήστος Τριαντόπουλος στην ολομέλεια της βουλής, ήταν κατηγορηματικός ότι δεν έδωσε καμία εντολή να μπαζωθεί το σημείο του δυστυχήματος

«Δεν έδωσα εντολές για κάτι, δεν είχα τέτοιο ρόλο, αρμοδιότητα,  δεν συμμετείχα συνεδριάσεις συντονιστικού, δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του Κ. Αγοραστού, το έχει δηλώσει κι ο ίδιος. Ήμουν εκεί να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν δύσκολη κατάσταση, με σεβασμό γονείς και δικαιοσύνη που θα ρίξει φως σε όλα, με μέλημα το ποτέ ξανά από σύνθημα πραγματικότητα»,  ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής.

Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές,  για το αυθαίρετο μπάζωμα ο συντονιστής πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσσαλίας και στερεάς Ελλάδας φέρεται να έχει καταθέσει ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένη απόφαση του συντονιστικού οργάνου για επίστρωση του σημείου αλλά αυτό κατέστη αναγκαίο προκειμένου να ισοπεδωθούν οι εδαφικές ανωμαλίες ώστε οι γερανοί να επιχειρούν χωρίς κίνδυνο