Skip to main content

Πρεμ Γουάτσα για την ΑΜΚ της Eurobank: «Μικρό» ρίσκο, τεράστιο κέρδος

Ο Πρεμ Γουάτσα, του καναδικού επενδυτικού fund Fairfax, αναμένεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο, οπότε θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για την Eurobank.

Ποιος είπε ότι τίποτα δεν "κινείται", από επενδυτικής απόψεως στην Ελλάδα; Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Voria.gr, κάτι φαίνεται στον ορίζοντα. Προσέξτε:

Ο Πρεμ Γουάτσα, του καναδικού επενδυτικού fund Fairfax, αναμένεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις του για το τι προτίθεται να κάνει τόσο ο ίδιος, όσο και οι άλλοι ξένοι θεσμικοί επενδυτές στην Eurobank, ως προς την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Το πιθανότερο; Θα δηλώσουν παρόντες και θα συμμετάσχουν, έχοντας στην άκρη του μυαλού τους μια κρίσιμη "λεπτομέρεια": αν η κατάσταση στην Ελλάδα ομαλοποιηθεί, τότε θα βρεθούν σχεδόν με το 100% του μετοχικού κεφαλαίου μιας ευρωπαικής τράπεζας στο χαρτοφυλάκιο τους. Αν πάλι η "δουλειά" με τις προοπτικές της χώρας "στραβώσει", τότε θα μετρούν απώλειες μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ο καθένας, έχοντας υπό τη διαχείριση τους πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνεπώς, το ρίσκο αξίζει και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στο τέλος, θα το αναλάβουν...