Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020
x

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΚΑΚΗ ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΡΑΜΠ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ

Σε τι θυμίζει σήμερα η χώρα αυτό που παραλάβαμε το 2015; Κοιτάξτε όλους τους δείκτες, κυρίως του κοινωνικούς, αλλά και τους οικονομικούς λέει ο ΥΠΟΙΚ

«Η Νέα Δημοκρατία μας λέει ότι θα μειώσει τους φόρους (αν και δεν είναι ξεκάθαρη για το πότε) κόβοντας τις δαπάνες (αλλά δεν λέει ποιες) και έτσι θα φέρει ανάπτυξη. Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι μια πολυφορεμένη δεξιά λογική, χωρίς όμως κοστολόγηση, μια κακή απομίμηση της πολιτικής Τραμπ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, κάνοντας σύγκριση των προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη στην «Αυγή».

«Σε τι θυμίζει σήμερα η χώρα αυτό που παραλάβαμε το 2015; Κοιτάξτε όλους τους δείκτες, κυρίως του κοινωνικούς, αλλά και τους οικονομικούς: της φτώχιας, της ανεργίας, της υγειονομικής κάλυψης, της επισφάλειας, την κοινωνικής προστασίας», δήλωσε ακόμη ο κ. Τσακαλώτος. «Εμείς προτείνουμε μεγαλύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 77% των ιδιοκτητών και μικρότερη για τους υπόλοιπους. Η ΝΔ προτείνει ίδια μείωση για όλους. Μιλάει επίσης για πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Εμείς λέμε κατάργησή της για το 92% της κοινωνίας και μείωσή της για τα υψηλότερα εισοδήματα. Αυτό όμως εξοικονομεί μισό δισ. που θα πάει στην Υγεία και την Παιδεία. Ποιο πρόγραμμα συμφέρει τη μεσαία τάξη;», συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμη ότι υπήρξε εγκαίρως στρατηγική συμμαχιών και υπογράμμισε ότι η ταυτότητα του κόμματος, μετά τις εθνικές εκλογές, θα πρέπει να είναι εκείνη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και όχι να μετακομίσει σε άλλη πολιτική οικογένεια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ