Τρίτη 7 Ιουλίου 2020
x

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΤΕΠ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 17 ΔΙΣ

Ο ΥΠΟΙΚ απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια των νέων Γραφείων της Τράπεζας στην Αθήνα που λειτουργούν με διευρυμένη δανειοδοτική και συμβουλευτική ομάδα.

Η ΕΤΕπ στη χώρα μας δεν πέτυχε απλά να διευρύνει τους συνολικούς χρηματοδοτικούς πόρους που διαθέτει, αλλά προχώρησε και σε εμβάθυνση των τομέων που χρηματοδοτεί προσθέτοντας τομείς νέων όπως η Παιδεία, η Υγεία, οι αστικές αναπλάσεις, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη διάρκεια των εγκαινίων των νέων Γραφείων της Τράπεζας στην Αθήνα που λειτουργούν με μια διευρυμένη δανειοδοτική και συμβουλευτική ομάδα.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε επίσης ότι η ΕΤΕπ μπορεί να παίξει ένα ουσιαστικό ρόλο στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διεύρυνση της ευρωζώνης.

Εκτίμησε γενικότερα ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι το συνολικό άνοιγμα της ΕΤΕπ στην Ελλάδα διαχρονικά ξεπερνά τα 17 δισ. ευρώ και τόνισε ότι η λειτουργία των νέων Γραφείων θα συμβάλει ουσιαστικά στην επιλογή των καλύτερων δυνατών χρηματοδοτήσεων για την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόιερ, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ήταν στην Ελλάδα πριν την κρίση, παρέμεινε και στήριξε τη χώρα στη διάρκεια της κρίσης και παραμένει και ενισχύει την παρουσία της και μετά την κρίση.

Ο κ. Χόιερ τόνισε ότι στη διάρκεια του 2017 η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ προς την Ελλάδα, εκτιμάται ότι θα φθάσει στο ποσό-ρεκόρ των 2 δισ. ευρώ. Έδωσε επίσης έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης αναφορικά με το ύψος των επενδύσεων που υλοποιούνται μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) σε σχέση με το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας», μιλώντας για «μια αξιοσημείωτη επίδοση σε μια οικονομία όπου οι επενδύσεις υπήρξαν τόσο περιορισμένες, για τόσο μεγάλο διάστημα».

Ο Βέρνερ Χόιερ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της σημαντικής χρηματοδοτικής συμφωνίας που έγινε νωρίτερα σήμερα με την Τράπεζα Πειραιώς για την χρηματοδότηση επενδύσεων 700 εκατ. ευρώ από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Επισήμανε γενικότερα ότι η στήριξη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών του ομίλου της ΕΤΕπ στην Ελλάδα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ