Skip to main content

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Να πέσει ζεστό χρήμα στήριξης στην αγορά

Λεφτά σίγουρα υπάρχουν, λεφτόδεντρα όχι, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντησή του με μέλη της «Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης»

Τα προβλήματα στον κλάδο της εστίασης, που οξύνθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, άκουσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντησή του στο λόμπι γνωστού ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης με μέλη της «Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε τον ρόλο της εστίασης και του τουρισμού στην οικονομία της χώρας, λέγοντας μάλιστα πως συνέβαλαν στην έξοδο από τα μνημόνια, τονίζοντας ωστόσο πως μετά από αυτή την έξοδο «θα έπρεπε να αρχίσει η ανταπόδοση».

Διαβάστε - Τσίπρας σε παραγωγικούς φορείς Θεσσαλονίκης: Να μικρύνουμε την απόσταση με τη μεσαία τάξη

«Πρέπει να πέσει ζεστό χρήμα στήριξης στην αγορά» είπε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για άτονη πολιτική σε μέτρα και παρεμβάσεις παρά το γεγονός ότι υπάρχουν χρήματα στο δημόσιο ταμείο. «Αυτή η ατολμία δεν ξέρω σε τι συνίσταται» σχολίασε, λέγοντας πως θα θέσει τους προβληματισμούς των καταστηματαρχών αύριο στη Βουλή. Και πρόσθεσε: «Δεν καταλαβαίνουν τον παράγοντα χρόνο, γιατί αν τα δώσουν σε τρεις μήνες ίσως κάποιοι δεν βρίσκονται εδώ σε αυτό το τραπέζι». Ο κ. Τσίπρας τόνισε μάλιστα πως ένα πρόβλημα το οποίο θα έπρεπε, όπως είπε, να λυθεί εχθές, είναι οι επιταγές και σημείωσε την ανάγκη να παρθεί άμεσα μια απόφαση για το διάστημα μετά τον Σεπτέμβριο, με επιπλέον παρεμβάσεις μέχρι τότε. «Τα λεφτόδεντρα δεν ξέρω αν υπάρχουν στα δημόσια ταμεία, λεφτά σίγουρα υπάρχουν, λεφτόδεντρα όχι» είπε και στη συνέχεια ανέφερε επιγραμματικά τις προτάσεις του κόμματος από το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι 2» για τη στήριξη της αγοράς.

Από την πλευρά του το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Πρωτοβουλίας, Χρήστος Κουδούνης, αναφέρθηκε σε προβλήματα δύο ταχυτήτων, αφενός αυτά που προέκυψαν λόγω κορωνοϊού, αφετέρου αυτά που προϋπήρχαν και για τα οποία έχουν διατυπωθεί πάγια, όπως είπε, αιτήματα. «Θέλουμε να τα προσέξετε και αν μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε κάποια στιγμή αυτά τα προβλήματα να επιλυθούν» τόνισε ο κ. Κουδούνης, αναφέροντας αρχικά τα «εργασιακά προβλήματα». «Έχουμε παιδιά που δουλεύουν χρόνια για εμάς, είναι από την αρχή των εγχειρημάτων μας μαζί μας» είπε, εκφράζοντας παράλληλα φόβους για έξαρση της ανεργίας το φθινόπωρο και τονίζοντας πως υπάρχει ανάγκη για επιδόματα εργασίας και όχι ανεργίας.

Επιπλέον, σημείωσε πως υπάρχουν προβλήματα με τις τράπεζες καθώς παρόλο που έχουν εγκριθεί αιτήματα επαγγελματιών για δάνεια, δεν υπάρχει διαθέσιμο ρευστό. Έκανε αναφορά και στα ενοίκια των καταστημάτων, τα οποία όπως είπε αύξησαν τα χρέη των επαγγελματιών, από τη στιγμή δε που τρεις μήνες παρέμειναν κλειστά. «Όλα είναι επιστρεπτέα. Με αναβολές και μεταθέσεις οφειλών δεν γίνεται τίποτα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουδούνης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του κόμματος, Κατερίνα Νοτοπούλου, Σωκράτης Φάμελλος, Δώρα Αυγέρη, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Αμανατίδης και Χρήστος Γιαννούλης.

Υπενθυμίζεται πως προηγήθηκε η συνάντηση του κ. Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς της πόλης, ενώ νωρίτερα πραγματοποίησε περιοδεία στην αγορά του Ευόσμου και επίσκεψη στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.