Skip to main content

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές μπαίνουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου

Η Περιφερειακή Ενότητα της Κω και ο δήμος Ήλιδας της ΠΕ Ηλείας μπαίνουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο».

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν η Περιφερειακή Ενότητα της Κω και ο δήμος Ήλιδας της ΠΕ Ηλείας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη: Επίσημο: Ανοίγει η αγορά με click away στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα

Ως εκ τούτου στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται οι εξής περιοχές:

- η Περιφέρεια Αττικής,

- η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας,

- οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας (πλην των Δήμων Μαντουδίου- Λίμνης - Αγίας Άννας και Ιστιαίας - Αιδηψού) και Ευρυτανίας

- οι Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Κορινθίας

- οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Πέλλας

- η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

- η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου

- η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου

- η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και η Περιφερειακή Ενότητα Κω

- οι δήμοι Καλυμνίων και Λέρου

- ο δήμος Ρόδου

- ο δήμος Χίου

- ο δήμος Ανωγείων και ο δήμος Χανίων

- οι δήμοι Ιωαννιτών και Κόνιτσας

- ο δήμος Αμφίπολης, ο δήμος Βέροιας και ο δήμος Σερρών

- ο δήμος Καρδίτσας

- οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος, ο δήμος Γρεβενών, η δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

- οι δήμοι Λαμιέων και Λοκρών

- ο δήμος Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Παράλληλα, επισημάνθηκε η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας σε αρκετές περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα να «κατεβαίνουν» από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο».

Για το λόγο αυτό από τη Δευτέρα 12/4 στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (δηλαδή στο κόκκινο) εντάσσονται η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Από το επίπεδο, επίσης, πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») βγαίνει και η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας (πλην των δήμων Λαμιέων και Λοκρών, οι οποίοι συνεχίζουν και παραμένουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, «βαθύ κόκκινο»). Επίσης, στο «κόκκινο» κατεβαίνουν οι δήμοι Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας και Ιστιαίας - Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, ο δήμος Κατερίνης, ο δήμος Αστυπάλαιας καθώς και ο δήμος Σκιάθου.