Skip to main content

Βιομήχανοι Τροφίμων: Το καλάθι του νοικοκυριού θα ανανενώνεται συνεχώς

Οι Βιομήχανοι Τροφίμων χαρακτηρίζουν αδιαπραγμάτευτη για την επισιτιστική ασφάλεια, η οποία λόγω των παγκόσμιων συγκυριών είχε τριγμούς.

Τη στήριξη της πρωτοβουλίας του υπουργείου Ανάπτυξης για το «καλάθι του νοικοκυριού»εξέφρασαν τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων μετά τη συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση ο Σύνδεσμος θα ενημερώσει τα μέλη του για το περίφημο «καλάθι», που όπως αναφέρουν θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συμμετέχουν εθελοντικά στην πρωτοβουλία.

Οι Βιομήχανοι Τροφίμων χαρακτηρίζουν αδιαπραγμάτευτη για την επισιτιστική ασφάλεια, ωστόσο σημειώνουν ότι οι εξελίξεις στην παγκόσμια και εγχώρια αγορά (θέμα επάρκειας, κόστους πρώτων υλών & ενέργειας) έχουν καταλυτικό αντίκτυπο στη δραστηριότητα, στα οικονομικά αποτελέσματα και στη βιωσιμότητα του κλάδου τροφίμων και ποτών και προβληματίζουν έντονα.

«Η μεταποίηση τροφίμων & ποτών είναι καθοριστικός κρίκος της διατροφικής αλυσίδας αξίας, με ύψιστη κοινωνική συνεισφορά. Η αδιάκοπη λειτουργία των επιχειρήσεών μας εξασφαλίζει την επάρκεια των προϊόντων διατροφής, τον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς και ως εκ τούτου την υγεία των πολιτών», αναφέρει η ενημέρωση του Συνδέσμου Ελληνικού Βιομηχανιών Τροφίμων