Skip to main content

Vita4you: Οδηγός αντηλιακής προστασίας - H σωστή χρήση του αντηλιακού

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την αντηλιακή προστασία από το Vita4you. Προστασία του δέρματος κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

Η σωστή προστασία του δέρματος επιτυγχάνεται με την εφαρμογή αντηλιακής προστασίας κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες!

Η ηλιακή ακτινοβολία φέρει βλαβερές συνέπειες στο δέρμα, από μελαγχρωματικές βλάβες έως και φωτογήρανση, διαδικασία πρόωρης φθοράς του δέρματος.

Ποια είναι η σωστή χρήση του αντηλιακού;

Διαλέξτε ένα αντηλιακό σύμφωνα με τον τύπο του δέρματός σας

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο του δέρματός σας ώστε να επιλέξετε μια αντηλιακή προστασία που να καλύπτει την ανάγκη της επιδερμίδας σας. Εάν, για παράδειγμα, η επιδερμίδα σας παρουσιάζει ακμή, μπορείτε να επιλέξετε ένα αντηλιακό για λιπαρό δέρμα με τάση ακμής το οποίο να είναι μη φαγεσωρογόνο.

Προσέξτε το δείκτη προστασίας του αντηλιακού

Η επιλογή ενός αντηλιακού γίνεται σύμφωνα με το δείκτη προστασίας που αναγράφεται στο προϊόν. Ο δείκτης προστασίας (SPF) πρέπει να προστατεύει την επιδερμίδα από τις ακτίνες UVA και UVB. Ο υψηλός δείκτης προστασίας προσφέρει προστασία που διαρκεί μεγαλύτερο χρόνο. Επίσης, σε φωτοευαίσθητα δέρματα ενδείκνυται μια αντηλιακή προστασία υψηλού δείκτη
(SPF50+).

Εφαρμογή του αντηλιακού προϊόντος

Εφαρμόζετε το αντηλιακό 30’ πριν την έκθεσή σας στον ήλιο. Ακόμη, και αν κινείστε στην πόλη ή βρίσκεστε στο αυτοκίνητο είναι απαραίτητη η εφαρμογή αντηλιακής προστασίας. Μην ξεχνάτε
να ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε 2 ώρες ή πριν το κολύμπι. Επίσης, η αντηλιακή προστασία είναι ωφέλιμο να τοποθετείται και σε περίπτωση συννεφιασμένου καιρού.

Ελέγξετε την ημερομηνία λήξης του αντηλιακού

Το αντηλιακό θα πρέπει να αλλάζεται όταν παρέλθει η ημερομηνία λήξης του, καθώς μπορεί να αλλοιωθεί η σύστασή του και η αντηλιακή προστασία που προσφέρει να μην είναι
αποτελεσματική. Επομένως, το περσινό αντηλιακό δεν παρέχει την κατάλληλη προστασία από την ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία.

Στο Vita4you θα βρείτε μεγάλη ποικιλία αντηλιακών για κάθε σας ανάγκη!