Τρίτη 20 Αυγούστου 2019
x

ΒΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για «εμμονή» από ορισμένες πλευρές που «υποθάλπουν, τις κραυγές περί προδοσίας»

Τις αντιδράσεις ομάδας πολιτών στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Έξω από το δημαρχείο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ενώ μια γυναίκα στην αίθουσα της εκδήλωσης άρχισε να φωνάζει διαμαρτυρόμενη για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στο περιστατικό κατά την ομιλία του ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για «εμμονή» από ορισμένες πλευρές που «υποθάλπουν, εάν και ευθέως δεν ενθαρρύνουν, τις κραυγές περί προδοσίας, έναντι της πραγματικότητας».

«Αυτές οι κραυγές αν ήταν μόνον βλακεία θα έλεγα πως είναι ανίκητη και πως, εντάξει, κάποια στιγμή και αυτοί θα σκεφτούν πως δεν ήταν έτσι. Δεν είναι απλό όμως το πράγμα. Διότι είναι βαθύτατα διχαστικές αυτές οι κραυγές και άκρως επικίνδυνες» πρόσθεσε.

Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε «λάθος» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, ότι «παραμελήθηκε σοβαρά» τους προηγούμενους μήνες η προσπάθεια που γινόταν αναφορικά με τη Συμφωνία, αναδεικνύοντας ως στοιχείο «αυτοκριτικής» την κυβερνητική στάση την περίοδο της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ, η οποία δεν επέτρεψε, όπως είπε, την έγκαιρη διάδοση της «σε πλειοψηφικά στρώματα και ρεύματα στον ελληνικό λαό».

«Φτάσαμε, η Συμφωνία των Πρεσπών να δημοσιοποιηθεί, να δημοσιευτεί πέντε μέρες πριν την ψηφίσουμε στη Βουλή…. δεν είχε μοιραστεί στον κόσμο καν», τόνισε ο κ. Βούτσης, επισημαίνοντας ότι την ώρα που η κυβέρνηση δεχόταν πυρά, για μήνες, με «μη ακριβή» επιχειρήματα, «από την πλευρά, την κυβερνητική, υπήρξε στα όρια 'του άκρα του τάφου σιωπή', για μερικούς μήνες».

«Δεν αποτιμήθηκε η επιρροή του συμμάχου και συγκυβερνήτη, μέχρι πριν από τρεις μήνες του κόμματος του κ. Καμμένου των ΑΝΕΛ, και της παρουσίας του Πάνου Καμμένου σε μια καίρια θέση του ΥΕΘΑ της χώρας όλους αυτούς τους μήνες. Που ήταν μια παρουσία, που εκ των πραγμάτων - δεν έκρυψε ποτέ τις απόψεις του για αυτά τα θέματα ο Πάνος Καμμένος - ήταν μια παρουσία που αδυνάτιζε, υπονόμευε, αποδομούσε και σε κάθε περίπτωση βήμα προς βήμα, έφτιαχνε αντισώματα μέσα στο σώμα της κοινωνίας και στο δημόσιο χώρο και διεθνώς στα διεθνή χώρα σε σχέση με τη Συμφωνία» συνέχισε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ