Skip to main content

Ξανά υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΘ ο Κουτσοχήνας: Περάσαμε από το «θα» στο «να»

«Σε τέσσερα χρόνια παρά την πανδημία και τις επιπτώσεις της καταφέραμε να λύσουμε χρόνια αιτήματα και θέματα του Συλλόγου», τόνισε ο κ. Κουτσοχήνας.

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) και εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες αρχαιρεσίες του ΔΣΘ με τον συνδυασμό «Η ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», Στάθης Κουτσοχήνας.

Διαβάστε σχετικά Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι και οι συνδυασμοί
 
Στη συνέντευξη τύπου, αμέσως μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας του, ο κ. Κουτσοχήνας παρουσίασε την 24μελή ομάδα του εστιάζοντας στο γεγονός ότι «η ομάδα της παράταξης μας “Η ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ”, οι οποίο μπορεί να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά ως προς την ηλικία, το φύλο ή την πολιτική τοποθέτηση, μοιράζονται όμως όλες και όλοι ανεξαιρέτως, ως μάχιμοι δικηγόροι, τις ίδιες ανησυχίες για το επάγγελμά μας».
 
Περιγράφοντας τα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης του ο κ. Κουτσοχήνας δήλωσε χαρακτηριστικά πως «θεωρούμε, δε, ότι κατά την παρούσα θητεία έχουμε δώσει συγκεκριμένα δείγματα γραφής και ότι το ασφαλέστερο κριτήριο για την επιλογή των συναδέλφων μας είναι τα πεπραγμένα του κάθε υποψηφίου. Μετά από μία θητεία στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης δεν βρισκόμαστε πλέον στο "θα" αλλά βρισκόμαστε στο "να". Βρισκόμαστε στο να τι κάναμε και να τι θα κάνουμε στη συνέχεια εφόσον μας εμπιστευτούν και πάλι συνάδελφοί μας».
 
Παρουσιάζοντας ένα φυλλάδιο με όλες τις δράσεις και ενέργειες που ανέλαβε η διοίκησης του ΔΣΘ επί των ημερών του ο κ. Κουτσοχήνας δήλωσε ότι «σε 4 χρόνια, παρά την πανδημία και τις επιπτώσεις της, εμείς καταφέραμε να λύσουμε χρόνια αιτήματα και θέματα του Δικηγορικού Συλλόγου» και εστίασε ιδιαίτερα στη δημιουργία:

- Ταμείου Νομικών στη Θεσσαλονίκη

- Ιατρείου πλήρους πρωτοβάθμιας ιατρονοσηλευτικής φροντίδας

- Νέας Ιδιόκτητης Βιβλιοθήκης του ΔΣΘ
 
Μέσα από 10 άξονες ο πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος κ. Κουτσοχήνας έκανε αναλυτική παρουσίαση των δράσεων και ενεργειών που ανέλαβε η διοίκηση του ΔΣΘ τα τελευταία 4 χρόνια. Οι 10 άξονες που ανέλυσε ο κ. Κουτσοχήνας είναι:
 
1. Ικανοποίηση πάγιων θεσμικών αιτημάτων των δικηγόρων της πόλης

2. Προώθηση ηλεκτρονική δικαιοσύνης – ψηφιακών μέσων

3. Διευκόλυνση καθημερινότητας / μέριμνα για τον συνάδελφο

4. Δράσεις υποστήριξης ομαλής λειτουργίας Κτηματολογικών Γραφείων / ηλεκτρονικές υπηρεσίες στο Κτηματολόγιο

5. Αύξηση δικηγορικής ύλης / ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων στους δικηγόρους

6. Οργάνωση / εκσυγχρονισμός υπηρεσιών του ΔΣΘ

7. Θεσμικές πρωτοβουλίες

8. Επιστημονικές εκδηλώσεις / κατάρτιση μελών

9.  Προώθηση εναλλακτικών μορφών επίλυσης διαφορών

10. Καθημερινή παρουσία

Κλείνοντας ο κ. Κουτσοχήνας υπογράμμισε ότι «όλα τα παραπάνω αποτελούν μερικότερα κομμάτια ενός παζλ που ονομάζουμε αξιοπρεπής άσκηση του λειτουργήματος του δικηγόρου και ενός ακόμα παζλ που λέγεται κύρος των δικηγόρων στην κοινωνία».
 
Υπενθυμίζεται ότι οι επικείμενες αρχαιρεσίες για τη διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης για την επόμενη τετραετία θα λάβουν χώρα στις 28 και 29 Νοεμβρίου και στις 5 και 6 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.