Skip to main content

Ξεκινά η αξιολόγηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Οι επερχόμενες αλλαγές στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα μέσω της αξιολόγησης, οι διοικητικές αλλαγές των τραπεζών και το ενδιαφέρον ξένων funds

Την Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) επισκέφθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Γιώργος Μιχελής. Συναντήθηκε με τον διοικητή, Γιάννη Στουρνάρα, και τον ενημέρωσε για τη διαδικασία αξιολόγησης της διοίκησης του Ταμείου, που ξεκινά ενδεχομένως και αύριο.

Κι έτσι, γίνεται το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση των συνολικών αλλαγών στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με την μνημονιακή δέσμευση που έχει αναλάβει η χώρα.

Το πιθανότερο πάντως είναι ότι οι τράπεζες θα ανακοινώσουν τις δικές τους διοικητικές αλλαγές στο πλαίσιο των ετήσιων γενικών συνελεύσεων τους. Επίσης είναι πιθανό έως τότε και νέοι «παίκτες» να έχουν προστεθεί στην αγορά. Για παράδειγμα, οι πληροφορίες επιμένουν ότι ένα ξένο fund έχει δείξει ενδιαφέρον να αποκτήσει την τραπεζική άδεια της Creditcom στην Ελλάδα.

Η τραπεζική άδεια της Creditcom, είναι πλήρης και όχι μερικής δραστηριοποίησης. Ήταν ένα από τα βασικά περιουσιακά στοιχεία του ομίλου της Credit Agricole στην Ελλάδα. Η δε Credit Agricole δεν έχει καμία απολύτως άλλη ανάμειξη – έμμεση ή άμεση – σε αυτή την ιστορία.