Skip to main content

ΟΣΕ: Από τη Δευτέρα ξανά τα δρομολόγια Ιntercity στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά το πρόγραμμα επαναλειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΣΕ

Συνεχίζεται η σταδιακή επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου μετά την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα επιστρέφει και η γραμμή Intercity που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΣΕ, από τη Δευτέρα 3 Απριλίου πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο 882/887 Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα καθώς και το πρώτο IC στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου εντάσσονται το δεύτερο Intercity  Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας στο τμήμα Πειραιάς-Μαγούλα-Πειραιάς, καθώς και το δρομολόγιο Αθήνα-Λειανοκλάδι-Αθήνα.

Την Μ. Τρίτη 11 Απριλίου προστίθεται το τρίτο IC Αθήνα – Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα δρομολόγια στις γραμμές Λάρισα-Βόλος, Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη-Λάρισα.

Σημειώνεται πως εκτελούνται ήδη τα δρομολόγια:

- Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο
- Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο
- Άνω Λιόσια – Κάντζα
- Αθήνα – Χαλκίδα
- Προαστιακός Πάτρας
- Ολυμπία – Πύργος – Κατάκολο
- Διακοφτό - Καλάβρυτα
- Ικόνιο- Θριάσιο - Θεσσαλονίκη – Ειδομένη (εμπορευματικό)
- Θεσσαλονίκη – Στρυμόνας -Προμαχώνας και Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο (εμπορευματικό)

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα δρομολόγια στις γραμμές Λάρισα-Βόλος, Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη-Λάρισα.

"Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την πλήρη αποκατάσταση των δρομολογίων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο με γνώμονα την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού", καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού.