Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
x

ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΚΜ

Η αποψινή livestreaming εκδήλωση στηρίζει τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού - Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μ.Α.) στη Βέροια

Με τη βραδιά όπερας και οπερέτας με τη σοπράνο Σοφία Κυανίδου αρχίζει σήμερα το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων με τίτλο "γιορτάΖΟΥΜΕ" που πραγματοποιεί το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η αποψινή livestreaming εκδήλωση στηρίζει τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού - Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μ.Α.) στη Βέροια Ημαθίας.

Μέχρι και τις 10/1/2021 στο πλαίσιο του προγράμματος "γιορτάΖΟΥΜΕ" θα γίνουν δέκα εκδηλώσεις, όλες με φιλανθρωπικό σκοπό.

Συμμετέχουν περισσότεροι από 80 εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού (μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές, τεχνικοί, βιντεολήπτες, ηχολήπτες, φωτιστές, σκηνοθέτες).

Τα live stream προβάλλονται μέσα από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού στο facebook και μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα eStage.gr για όλους αυτούς που δεν διαθέτουν facebook.Πρόγραμμα

13/12 -10/01

13/12    21:00«ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ..…» με τη σοπράνο Σοφία Κυανίδου
16/12    21:00«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» με την Ρίτα Αντωνοπούλου
19/12    21:00«ΜΑΓΙΚΗ  ΒΡΑΔΙΑ με το TRIOMUSICANTI»
22/1221.00«ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ» με: Νάντια Καραγιάννη και Μανεριτζήδες
26/1221.00  «ΧΟΡΕΨΕΤΕ..» με τη Μιρέλα Πάχου
28/12    21.00«LE TEMPS QUI PASSE” με τους Passa Tempo
30/12    21.00«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ» με τον Δημήτρη Μπάση
03/01    19.00«Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΚΑΤΖΑΡΩΝ του Χ. Στανίση
07/01    19.00«Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 5 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» από την ομάδα Ντουέντε
10/01    21.00 «ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» με: Γ.Καζαντζή, Δ.Μυστακίδη, Α. Καρακότα, την Μ.Δούτση, Δ.Νικολούδης

Επιμέλεια προγράμματος -- ενορχηστρώσεις  Κώστας Ματσίγκος
Παραγωγή: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά:

Κυριακή  13 Δεκεμβρίου 2020 – ώρα: 21:00

«Λες και ήταν χθες…»

Βραδιά όπερας και οπερέτας με τη σοπράνο Σοφία Κυανίδου»

Η βραδιά είναι ένα μουσικό μας ταξίδι με πιάνο και φωνή. Πρώτη στάση του ταξιδιού αυτού ο κόσμος της Όπερας με δύο πολύ γνωστές άριες, που όλοι κάπου, σίγουρα, τις έχουμε ακούσει.

Δεύτερη στάση μας είναι η Ελληνική Οπερέτα με δύο από τους βασικότερους εκπροσώπους της, τον Θεόφραστο Σακελλαρίδη και τον Νίκο Χατζηαποστόλου. Ο «Βαφτιστικός» και η «Κόμισσα Πλου Πλου» συναντιούνται με τους «Απάχηδες των Αθηνών» και μας ταξιδεύουν στις νοσταλγικές μελωδίες του μεσοπολέμου.

Τελειώνοντας θα ακούσουμε ένα μικρό αφιέρωμα στον Κώστα Γιαννίδη (ψευδώνυμο του μέγιστου συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη) που τα τραγούδια του,τα σιγομουρμουρίζουμε όλοι μας, χωρίς ίσως να γνωρίζουμε πως τα έχει συνθέσει αυτός ο σπουδαίος μουσικός.

Συμμετέχουν:
Σοφία Κυανίδου φωνή
Θεόφιλος Λαμπριανίδης πιάνο

Το 1ο live αυτής της ενότητας είναι αφιερωμένο και στηρίζει τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού- Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μ.Α) στη Βέροια Ημαθίας.

Η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό, είναι ένας σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων στο φάσμα του αυτισμού με διακριτικό τίτλο Μ.Α.μ.Α και έχει έδρα τη Βέροια Ημαθίας.        Ο σύλλογος τους ιδρύθηκε το 2015  προκειμένου να εργαστεί για τη διασφάλιση των ισότιμων δικαιωμάτων τους στη ζωή και παράλληλα να συνδράμει το οικογενειακό τους περιβάλλον στο δύσκολο έργο τους. Η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό, προσπαθεί μέσα από την συνεχή ενασχόληση, ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, και μέσα απότις συνεχείς δράσεις της και ενημέρωση, να ανακαλύψει τρόπους ώστε να βοηθούν και να στηρίζουν τα άτομα του φάσματος αλλά και να κατανοούνε αυτή την τόσο δύσκολη διαταραχή όπως είναι ο αυτισμός.

Στηρίξτε τους στον Παρακάτω Τραπεζικό Λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
GR 08 0172 2420 0052 4207 9421 245
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ