Skip to main content

Ξεκίνησε στην Καστοριά η 103η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων και Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών ΑΕΙ, διεξάγεται από 11 έως και 14 Ιουλίου

Ξεκίνησαν σήμερα στην Καστοριά οι τετραήμερες εργασίες της 103ης Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, υπό την Προεδρία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Προεδρεύοντα τον πρύτανη, Θεόδωρο Θεοδουλίδη.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων και Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών ΑΕΙ, διεξάγεται από 11 έως και 14 Ιουλίου. Την Παρασκευή, τελευταία ημέρα της Συνόδου, θα παραστεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σηματοδοτώντας την πρώτη επίσημη παρουσία και ομιλία του αρμόδιου υπουργού, Κυριάκου Πιερρακάκη για το πλαίσιο και τις πολιτικές στήριξης των ελληνικών Πανεπιστημίων, καθώς και την πρώτη του συνάντηση με τους Πρυτάνεις όλων των ΑΕΙ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι χθες, Δευτέρα, το προεδρείο της Συνόδου είχε ενημερωτική συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέα Ζώρα.

Στην ατζέντα της 103ης Συνόδου, εκτός από καίρια θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία, την οργάνωση και την διοίκηση των Πανεπιστημίων, έχουν ενταχθεί κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο στρατηγικό σχεδιασμό και τις πολιτικές  ανάπτυξής τους, μεταξύ των οποίων ο πολυδιάστατος ρόλος τους στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και η δυναμική σύνδεση των προγραμμάτων σπουδών με την αγορά εργασίας.

Συγχρόνως, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας για τον ρόλο των πανεπιστημίων στο πλαίσιο της Ενεργειακής και Δίκαιης Μετάβασης, που διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των συναρμόδιων υπουργείων καθώς και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.