Skip to main content

Ξεραίνεται η Νέα Παραλία - Εικόνες εγκατάλειψης στους Κήπους (φωτο)

Πολλά από τα φυτά στους άλλοτε καταπράσινους Κήπους έχουν ξεραθεί. Οι χώροι με τα συντριβάνια και τις λιμνούλες είναι βρόμικοι και ασυντήρητοι.

Εικόνες εγκατάλειψης αντικρύζουν οι Θεσσαλονικείς και οι τουρίστες που επισκέπτονται τους άλλοτε καταπράσινους Κήπους στη Νέα Παραλία.

Όπως φαίνεται σε εικόνες τις οποίες δημοσίευσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ένας εκ των αρχιτεκτόνων της Νέας Παραλίας, ο Πρόδρομος Νικηφορίδης, πολλά από τα φυτά έχουν ξεραθεί, ενώ οι χώροι με τα συντριβάνια και τις λιμνούλες είναι βρόμικοι και ασυντήρητοι.

Ο ίδιος πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, ξενάγηση σε ομάδα αρχιτεκτόνων από την Ολλανδία στους χώρους της Νέας Παραλίας. Όπως έγραψε, πρόκειται για το γραφείο OKRA που κέρδισε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας.

«Δυσκολεύομαι πολύ γιατί θα πρέπει να εξηγήσω το χάλι στο οποίο έχει περιέλθει τον τελευταίο καιρό. Τι να τους πω δηλαδή; ότι ο διάσημος δήμαρχος μας είναι συνεπής στην άποψη του για τη Νέα Παραλία και επειδή την καταψήφιζε για 10 χρόνια ως αντιπολίτευση συνεχίζει να την "καταψηφίζει" και ως δήμαρχος ακόμα και αν έχει γίνει ο πολυτιμότερος δημόσιος χώρος της πόλης μας;», αναφέρει ο αρχιτέκτονας και προσθέτει: «Τα περί συνέπειας του δημάρχου ανήκουν σε αντιδήμαρχο».

Ο κ. Νικηφορίδης καταγγέλει τη διοίκηση του δήμου και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αρνητική εικόνα. Συγκεκριμένα, κάνει το εξής σχόλιο: «Ενημέρωση προς την Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Νέα Παραλία σήμερα. Δυστυχώς αυτά ειμαστε υποχρεωμένοι να εξηγήσουμε στους επισκέπτες μας».

Σε τέσσερις φωτογραφίες παραθέτει ακόμη τις εξής λεζάντες: 

«Ο Κήπος των Εποχών που πρόκειται να του αλλάξουν όνομα και να τον ονομάσουν ο Κήπος των Ξερών. Θέλει ακόμα ο αντιδήμαρχος αυτοψία με τους δημοσιογράφους; Στη διάθεση του».

«Το ρυγχόσπερμα (γιασεμί) είναι ένα πολύ ανθεκτικό φυτό, πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να το ξεράνεις!!!»

«Στον Κήπο του Ήχου δειγματίζουν το πράσινο γρασίδι και το κίτρινο γρασίδι» και «Ο Κήπος της Μνήμης που χάσαμε και ξεχάσαμε...αγριόχορτα παντού».