Skip to main content

Υπό μορφή... διαμαρτυρίας η καρναβαλική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη μετά το μπλόκο της Τροχαίας (vid)

Οι λόγοι ασφαλείας που επικαλέστηκε η Τροχαία Θεσσαλονίκης δεν υφίστανται αν και εφόσον η παρέλαση δηλωθεί ως διαμαρτυρία, λέει η εμπνεύστρια της εκδήλωσης

Βρέθηκε λύση για τη διοργάνωση της καρναβαλικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, μετά το «άκυρο» της Διεύθυνσης Τροχαίας της πόλης που έφερε αντιρρήσεις ως προς τη διοργάνωση, λόγω της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης του κέντρου, αλλά και εξαιτίας του ακαθόριστου αριθμού ατόμων που πρόκειται να συμμετάσχει.

Σε βίντεο που ανάρτησε η εμπνεύστρια του καρναβαλιού, Θένια Δρακοπούλου, εξηγεί πως οι αντιρρήσεις της τροχαίας αλλά και το δήμου είναι δικαιολογημένες καθώς η ανησυχία έγκειται ως προς την ασφάλεια των συμμετεχόντων, αφού υπήρχε και ζήτημα ποινικών ευθυνών.

«Για να είμαστε όλοι καλυμμένοι, μπορούμε να κάνουμε την καρναβαλική μας παρέλαση στις 10 Μαρτίου και θα είναι καρναβαλική παρέλαση - διαμαρτυρία», τόνισε η κ. Δρακοπούλου.

Όπως είπε, βάσει νόμου δεν μπορούν να σταματήσουν τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί αφού προβλέπεται από τον νόμο, ενώ απελευθερώνονται τροχαία και δήμος από ποινικές ευθύνες, ωστόσο για να γίνει αυτό η διοργάνωση της προσεχούς Κυριακής πρέπει να έχει τον τίτλο «Καρναβαλική παρέλαση - Διαμαρτυρία».

Ως εκ τούτου η συνδρομή της τροχαίας μπορεί να θεωρείται δεδομένη, ωστόσο η κ. Δρακοπούλου τονίζει ότι το πνεύμα της καρναβαλικής παρέλασης θα είναι γιορτινό, καλώντας μάλιστα τα συνδικάτα να... συμμετέχουν με συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο την επόμενη Κυριακή στις 15.00.

«Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το καρναβάλι και να το κάνουμε μάλιστα ακόμα μεγαλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε δε τους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν τις οδηγίες που θα δοθούν από τους οργανωτές, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα.