Skip to main content

Υπό τους ήχους του «My way» η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι στη Μόσχα (video)

Σε λιγότερα από 300 άτομα επετράπη να εισέλθουν στην εκκλησία για την αποχαιρετιστήρια τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε «το συντομότερο δυνατόν»

Με ταχύτατες διαδικασίες πραγματοποιήθηκε η κηδεία και η ταφή του Αλεξέι Ναβάλνι στη Μόσχα, με χιλιάδες κόσμου να είναι συγκεντρωμένοι στο νεκροταφείο για τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Η ομάδα του Ναβάλνι, το «Ίδρυμα κατά της διαφθοράς», λέει ότι σε λιγότερα από 300 άτομα επετράπη να εισέλθουν στην εκκλησία για την αποχαιρετιστήρια τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε «το συντομότερο δυνατόν».

Το φέρετρο του στη συνέχεια μεταφέρθηκε από την εκκλησία λιγότερο από μία ώρα μετά την έναρξη της τελετής και έφτασε στο νεκροταφείο Borisovskoye μετά από σύντομο ταξίδι, όπου πραγματοποιήθηκε η διαδικασία της ταφής.

Δημοσιεύτηκαν πλάνα από την ταφή στο νεκροταφείο Borisovskoye στη Μόσχα. Με πένθιμη μουσική οι πενθούντες πλησίαζαν με τη σειρά στο φέρετρο για να υποβάλουν τα σέβη τους. Ορισμένοι κρατούσαν σταυρούς.

 

Οι γονείς του πολιτικού, ο Ανατόλι Ναβάλνι και η Λιουντμίλα Ναβάλναγια, στέκονταν στο πλάι του φέρετρου.

Το φέρετρό του κατέβηκε στον τάφο υπό τους ήχους του τραγουδιού My Way του Φρανκ Σινάτρα, δήλωσε εκπρόσωπός του.

Η ομάδα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης δημοσίευσε νωρίτερα πλάνα με ανθρώπους να πετούν λουλούδια στη νεκροφόρα του Ναβάλνι, ενώ φώναζαν «ευχαριστώ, Αλεξέι!», καθώς το φέρετρο έφευγε για το νεκροταφείο.

Η νεκροφόρα με το φέρετρο του βασικού αντιπολιτευόμενου στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν έφτασε γύρω στις 13:50 τοπική ώρα (12:50 ώρα Ελλάδος) μπροστά στην Εκκλησία της Εικόνας της Μητέρας του Θεού στη Μόσχα, όπου χειροκροτήθηκε από το πλήθος, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.