Κυριακή 19 Μαΐου 2019
x

ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ: Ο ΤΑΧΙΑΟΣ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ

Ο υποψήφιος δήμαρχος ψέγει τον κ. Ταχιάο για τα περί «γυμνοσαλιάγκων» λέγοντας πως έχει περάσει στο γλωσσικό πεδίο του φασισμού και των πρακτικών του.

Για δημιουργία αλγεινής εντύπωσης στους πολίτες της Θεσσαλονίκης από τα επανειλημμένα ξεσπάσματα του κομματικού υποψηφίου δημάρχου της «Νέας Δημοκρατίας», Νίκου Ταχιάου, κάνει λόγο ο συνυποψήφιος του Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.

«Είναι δικαίωμα του συγκεκριμένου υποψηφίου και του επιτελείου του πολιτικού σχεδιασμού της παράταξής του να επιλέγουν όποια τακτική και στρατηγική θεωρούν πιο πρόσφορη για τους στόχους τους. Αλλά ο κ. Ταχιάος και οι συν αυτώ φαίνεται ότι τελούν υπό καθεστώς πανικού και εκτρέπονται διαρκώς σε απαράδεκτες δημόσιες δηλώσεις και συμπεριφορές. Προηγήθηκε η άκομψη σύγκρουση με τον Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο, του συνδυασμού του Γιώργου Ορφανού, ακολούθησε η χυδαία ύβρις προς τον Γιάννη Μυλόπουλο, αλλά ο κ. Ταχιάος συνεχίζει να πατάει το γκάζι… των απρεπειών», επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης «ΥΨΙΠΟΛΙΣ».

«Η Θεσσαλονίκη θα τιμήσει την Κυριακή τη μνήμη εκείνων των συμπολιτών μας που στοιβάχτηκαν δίκην ζώου στα τρένα και μεταφέρθηκαν στα κρεματόρια του Άουσβιτς. Αυτές, λοιπόν, τις ημέρες ο Νίκος Ταχιάος επέλεξε να αποκαλέσει κάποιους πολιτικούς του αντιπάλους «γυμνοσάλιαγκες», επικαιροποιώντας με τη συγκεκριμένη ρητορεία απανθρώπισης και με πολύ οδυνηρό τρόπο την πρακτική του χιτλερισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ζαρωτιάδης για να προσθέσει:

«Η απανθρώπιση του αντιπάλου, η μετατροπή του σε ζώο για να μπορεί να διεκπεραιωθεί απρόσκοπτα και χωρίς ενοχές η εξόντωση του, αποτελεί την απαρχή κάθε γενοκτονικού σχεδίου. Ο κ. Ταχιάος με τη δημόσια ρητορεία του περί «γυμνοσαλιάγκων» έχει περάσει στο γλωσσικό πεδίο του φασισμού και των πρακτικών του. Τα δημόσια πρόσωπα θα πρέπει να έχουν επίγνωση των λεκτικών τους επιλογών, διότι με τη γλωσσική συμπεριφορά τους λειτουργούν και «παιδαγωγικά» παραδειγματικά προ το κοινό των πολιτών. Δυστυχώς η γλωσσική εκτροπή του κ. Ταχιάου προλειαίνει το έδαφος και συμβάλλει στη γενικότερη φασιστική εκτροπή της κοινωνίας. Θα περίμενα περισσότερη υπευθυνότητα από τον υποψήφιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και περιμένω τη συγνώμη του προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Δεν μπορεί ο υποψήφιος ενός δημοκρατικού κόμματος να πριμοδοτεί φασιστικές πρακτικές», καταλήγει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ