Skip to main content

Ζέρβας από Philoxenia: Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για το 2023

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης έχουν γίνει πολλά έργα αθλητικού ενδιαφέροντος μικρού βεληνεκούς σε επίπεδο γειτονιάς στον δήμο.

Το γεγονός ότι πολλές μεγάλες αθλητικές υποδομές της πόλης υπολείπονται αλλά έχουν γίνει πολλά έργα αθλητικού ενδιαφέροντος μικρότερου βεληνεκούς στο επίπεδο της γειτονιάς, επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην ημερίδα για τον αθλητικό τουρισμό που γίνεται στο πλαίσιο της Philoxenia.

Μάλιστα, ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη διεκδικεί ένα μεγάλο διεθνές αθλητικό γεγονός για τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης, κα. Κατερίνα Νοτοπούλου, είπε ότι όλοι οι άξονες της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης υπηρετούνται μέσα από τον αθλητικό τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης στρογγυλής τράπεζας του Συνεδρίου με θέμα “Οι ευκαιρίες και η ανάγκη για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα” ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Θάνος, τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη έχασε το “τρένο” των αθλητικών υποδομών του 2004, αλλά πλέον με την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος η πόλη ενισχύει την εξωστρέφεια της και προσελκύει αθλητές.