Skip to main content

Ζέρβας: Οδυνηρή η απόφαση για το κλείσιμο της Νέας Παραλίας

Η Νέα Παραλία θα κλείσει έως ότου καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τον ιό, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Οδυνηρή χαρακτήρισε την απόφαση για το κλείσιμο της Νέας Παραλίας από σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας ότι υπό κανονικές συνθήκες είναι κατά των περιοριστικών μέτρων και της τιμωρίας.

«Η Θεσσαλονίκη τα πάει καλά, η χώρα τα πάει καλά, στη μάχη με τον κορωνοϊό. Ας μην αφήσουμε σε κάποιους που δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση να χαλάσουν αυτή την εικόνα», τόνισε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Διαβάστε: Κλείνει για 14 μέρες η Νέα Παραλία - Η απόφαση Χαρδαλιά

Όπως ανέφερε, η Νέα Παραλία θα κλείσει έως ότου καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον ιό. «Όλοι όσοι πήγαιναν για άσκηση στη Νέα Παραλία, θα μπορούσαν να ασκηθούν στις γειτονιές τους», σημείωσε.

«Ελπίζω να μην αργήσαμε, αλλά η ιδέα ότι θα είχαμε καλοκαιρία με χιλιάδες κόσμο μας έκανε να πάρουμε τα περιοριστικά μέτρα. Μια μειοψηφία μπορεί να κάνει τη ζημιά» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας λίγο νωρίτερα στην τηλεόραση του Σκάι

Ο κ. Ζέρβας κάλεσε τους δημότες, αλλά και όλους τους Έλληνες «να πειθαρχήσουμε μέχρι να έχουμε και το τελευταίο κρούσμα για να απολαμβάνουμε κάθε ομορφιά της πόλης και της χώρας μας». «Ως τότε μένουμε σπίτι» συμπλήρωσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα για το κλείσιμο του παραλιακού μετώπου και τη τήρηση του μέτρου υπάρχει ήδη ένα επιχειρησιακό σχέδιο. Εντός της ημέρας πρόκειται να τοποθετηθούν τα κιγκλιδώματα και οι ειδικές σημάνσεις στο παραλιακό μέτωπο από τις αστυνομικές αρχές, ενώ στη συνέχεια δημοτικοί αστυνομικοί θα ενημερώνουν τους πολίτες. Όποιοι εντοπίζονται πλέον να παρανομούν, θα τους βεβαιώνεται πρόστιμο, ύψους 150 ευρώ.

Σημειώνεται ότι αργά χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης σύσκεψη με πρωτοβουλία του δημάρχου με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Διαβάστε: Ζέρβας και Τζιτζικώστας κλείνουν τη Νέα Παραλία