Skip to main content

Ζέρβας: Προχωρά βήμα - βήμα η ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους

Ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη του 2023, του 2025 θα είναι μια άλλη διαφορετική πόλη, κυρίως στον δημόσιο χώρο

Με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ θα υλοποιηθεί η μεγάλη ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας για τη μεγάλη αυτή παρέμβαση που προχωρά η διοίκηση, τη δέσμευση αυτή για το κόστος ανάπλασης έλαβε η αντιπεριφεριάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, όπως είχε κάνει παλαιότερα και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Προεκλογικά δώσαμε μια υπόσχεση και αναλάβαμε μια συγκεκριμένη δέσμευση. Να ανανεώσουμε την εικόνα του ιστορικού άξονα και την όψη μιας από τις πιο γνωστές πλατείες στην Ευρώπη. Και αυτό κάνουμε βήμα - βήμα και με απόλυτο σεβασμό στις διαδικασίες και στον άξονα. Αποτελεί ιδιαίτερο πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό δείγμα και τοπόσημο για την πόλη. Ερχόμαστε σήμερα να υλοποιήσουμε αυτό που υποσχεθήκαμε. Να αναβαθμίσουμε την Αριστοτέλους χωρίς να αλλοιώσουμε τον χαρακτήρα της», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι από την παρέμβαση θα αναβαθμιστεί η Αριστοτέλους χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της ενώ έκανε λόγο για ενίσχυση του πρασίνου και για περιβαλλοντική αναβάθμιση του περιβαλλοντικού χώρου.

«Η αλλαγή στην πόλη χρειάζεται και μια συμβολική μεταμόρφωση. Η Θεσσαλονίκη του 2023, του 2025 θα είναι μια άλλη διαφορετική πόλη. Η πορεία ανάπτυξης, ανασύνταξης, πρέπει να αποτυπώνεται κυρίως στον δημόσιο χώρο», ανέφερε ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε: «Εμείς προχωράμε, εκεί που άλλοι δεν ασχολήθηκαν».

«Η νέα Αριστοτέλους, από τη λεωφόρο Νίκης έως την Εγνατία, σε πρώτη φάση, θα είναι η βιτρίνα, ένα σημείο μοναδικής ομορφιάς σε όλη την Ευρώπη», τόνισε.

Ο κ. Ζέρβας επανέλαβε ότι η μελέτη για την ανάπλαση της Αριστοτέλους, όπως και για το ντεκ της παλιάς παραλίας δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του δήμου, αλλά, είναι εξασφαλισμένες από το υπουργείου Τουρισμού.

Success story τα λουτρά της Θέρμης

Τα λουτρά της Θέρμης από μια χαμένη υπόθεση θα πρέπει να γίνει ένα success story, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όπως εξήγησε αυτός είναι και ο στόχος της συνεργασίας με τον δήμο Θέρμης. «Θέλουμε άμεσα να προχωρήσουμε στην εκπόνηση μιας μελέτης βιωσιμότητας ώστε να μας δείξει τα βήματα που πρέπει για να φτάσουμε στην αξιοποίησή τους», τόνισε.

Διαβάστε: Ζέρβας: Πλούτος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης η περιοχή των Λουτρών της Θέρμης

Τέλος, ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε ότι είναι σε προχωρημένη επαφή με τη διοίκηση του ΟΛΘ και με το υπουργείο Ναυτιλίας για την δυνατότητα αξιοποίησης των δύο εγκαταστάσεων στην πρώτη προβλήτα. «Στόχος μας είναι ο βρεφονηπιακός σταθμός να έχει άμεσα αυτή τη λειτουργία και το κτήριο του λιμενάρχη να μπορέσει να αξιοποιηθεί. Δεν θα αφήσουμε κανένα κομμάτι που δεν θα αξιοποιηθεί», ξεκαθάρισε.