Skip to main content

Κορωνοϊός - Ζέρβας: Κλείνει από αύριο η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος ζήτησε από τον Νίκο Χαρδαλιά να κινηθούν αμέσως οι διαδικασίες για ρύθμιση που δεν θα επιτρέπει την πρόσβαση στην παραλία λόγω κορωνοϊού

Σε δραστικά μέτρα προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης μετά τη μεγάλη προσέλευση κόσμου χθες το απόγευμα στη Νέα Παραλία παρά τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας λόγω του κορωνοϊού.

Ο προβληματισμός του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα αφορά κυρίως τις επόμενες μέρες που ο καιρός μέσα στον Απρίλιο θα βελτιώνεται και ταυτόχρονα θα επέρχεται μεγαλύτερη κόπωση από τον παρατεταμένο εγκλεισμό.

Ο κ. Ζέρβας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open με αφορμή τις εικόνες με τον κόσμο να κυκλοφορεί στο παραλιακό μέτωπο, ξεκαθάρισε πως είναι μια κατάσταση που δεν πρόκειται να συνεχιστεί. «Αυτή η εικόνα δεν θα συνεχιστεί. Αύριο, εφόσον δεν αλλάξει αυτή η εικόνα, προχωράμε σε μέτρα» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν ληφθούν μέτρα κεντρικά θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε από αύριο να είναι αποκλεισμένη η πρόσβση στη Νέα Παραλία.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε το πρωί επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά από τον οποίο ζήτησε να κινηθούν αμέσως οι διαδικασίες για μια νομοθετική ρύθμιση που θα βάζει λουκέτο στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχετικό σχέδιο που προβλέπει το κλείσιμο κι άλλων επίμαχων σημείων στη χώρα όπου θεωρούνται ως επίφοβα συνωστισμού λόγω της επερχόμενης καλοκαιρίας, όπως η μαρίνα του Φλοίσβου.

Ο κ. Ζέρβας μάλιστα δηλώνει αποφασισμένος να διευθετηθεί το ζήτημα με τη Νέα Παραλία για να αποτραπούν νέα φαινόμενα πολυκοσμίας την πιο κρίσιμο περίοδο που έρχεται για την εξέλιξη της νόσου. Εάν υπάρξει καθυστέρηση στη ρύθμιση, ο δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλία για να μπει λουκέτο στην παραλία με την έγκριση της ΕΛΑΣ στην οποία ανήκει βέβαια και η τελική απόφαση.

«Εφόσον δεν μπορεί να βρεθεί μία λύση, τότε θα πάμε στο "plan B" και θα υπάρξει απαγόρευση και περιορισμός στη Νέα Παραλία. Την κλείνουμε και τελείωσε», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μάλιστα, για απόψε έχει προγραμματιστεί σύσκεψη μεταξύ του δημάρχου, του αρχηγού της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη Λάζαρου Μαυρόπουλου και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα δημοτικής αστυνομίας Δημήτρη Δαγκλή προκειμένου να εξεταστούν όλες οι διαθέσιμες επιλογές που βρίσκονται στο τραπέζι.

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στο OpenTV στο 6.40΄΄