Skip to main content

Ζέττα Μακρή για Ειδικό Σχολείο στην Πυλαία: Καλό θα ήταν ο δήμαρχος να ασκήσει τα καθήκοντα του

Σε νέα της δήλωση η υφυπουργός Παιδείας καλεί τον δήμαρχο να ενημερώσει για το θέμα τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Συνέχεια στην κόντρα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, για το θέμα της στέγασης του 2ου Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ).

Στις αρχές της εβδομάδας με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο έκρινε ακατάλληλο και επικίνδυνο το κτήριο του 2ου ΕΕΕΕΚ και ζήτησε τη μετεγκατάστασή του, ενώ ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης δήλωσε πως έστειλε δύο επιστολές στην κ. Μακρή «για τις οποίες δεν είχα την παραμικρή απάντηση ή επικοινωνία».
 

Με απάντησή της στη Voria η κ. Μακρή τόνισε ότι ουδέποτε έλαβε τέτοιες επιστολές και κάλεσε τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη να αναλάβει τις ευθύνες του.

Διαβάστε σχετικά: Ζέττα Μακρή στη Voria: Αποκλειστικά υπεύθυνος ο Καϊτεζίδης για το Ειδικό Σχολείο στην Πυλαία

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη επανήλθε στο θέμα δίνοντας στη δημοσιότητα τις δύο επίμαχες επιστολές, για τις οποίες σημείωσε πως «αποδεικνύουν περίτρανα ότι εξακολουθεί εκτός από "κρυπτόμενη" να είναι και ψευδόμενη».

Διαβάστε ακόμη: Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη για ειδικό σχολείο: «Και κρυπτόμενη και ψευδόμενη η Μακρή - Αυτές είναι οι δύο επιστολές που στείλαμε»

Σήμερα, η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού έκανε νέα δήλωση μέσω της Voria, απαντώντας στην ανακοίνωση του δήμου.

«Ο Δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται ότι η επικοινωνία του, πριν τις 4/01/2024, με το Υπουργείο Παιδείας γινόταν με όσους είχαν την αρμοδιότητα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ειδική αγωγή, στους οποίους δεν συμπεριλαμβανόμουν εγώ. Επί της ουσίας, καλό θα ήταν να ασκήσει τα καθήκοντα του, τα οποία γνωρίζει ή οφείλει να γνωρίζει και να ενημερώσει τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Δεν θα επανέλθω στο θέμα αυτό», τονίζει στη δήλωσή της.