Skip to main content

Αφγανιστάν: Σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ - Τουλάχιστον 130 νεκροί

Η σεισμική δόνηση ταρακούνησε τμήματα του ανατολικού Αφγανιστάν και του Πακιστάν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, 22 Ιουνίου.

Τουλάχιστον 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης καταστροφών της χώρας.

Η σεισμική δόνηση ταρακούνησε τμήματα του ανατολικού Αφγανιστάν και του Πακιστάν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, 22 Ιουνίου, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι, ο αριθμός των νεκρών, είναι πιθανό να αυξηθεί.

Το αμερικανικό ινστιτούτο αναφέρει ότι ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 44 χιλιομέτρων από την πόλη Χοστ στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν και ήταν σε βάθος 51 χιλιομέτρων ενώ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), έγινε αισθητός σε ακτίνα περίπου 500 χιλιομέτρων από περίπου 119 εκατομμύρια ανθρώπους στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν και την Ινδία.

Έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ καθώς και στην πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ, σύμφωνα με μαρτυρίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του EMSC και από χρήστες στο Twitter.