Skip to main content

Από τα στούντιο και τα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης, στη νέα Βουλή

Αρκετοί εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης έθεσαν για πρώτη φορά υποψηφιότητα - 'Εξι από αυτούς κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία έδρα στη Βουλή.

Πολιτική και δημοσιογραφία αποτελούν δύο έννοιες, οι οποίες σε κάποιο σημείο της διαδρομής τους πλησιάζουν ή και εφάπτονται η μία με την άλλη. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε ότι η «δημοσιογραφία βρίσκεται με το ένα πόδι στην πολιτική».

Στη Θεσσαλονίκη αρκετοί είναι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της πόλης που έθεσαν για πρώτη φορά υποψηφιότητα για τις εθνικές εκλογές, με έξι από αυτούς να καταφέρνουν να εξασφαλίζουν μια έδρα στη νέα Βουλή.

Η ΕΡΤ3 αποτελεί παραδοσιακά δεξαμενή...βουλευτών. Συγκεκριμένα, στην Α' Θεσσαλονίκης εκλέγονται για πρώτη φορά ο Χρήστος Γιαννούλης και στη Β' εκλογική περιφέρεια η Θεοδώρα Αυγέρη. Εξελέγη, επίσης, η διευθύντρια τηλεόρασης της ΕΡΤ3 Κυριακή Μάλαμα στην εκλογική περιφέρεια Χαλκιδικής.

Ακόμη μία «φωλιά» πολιτικών αποδεικνύεται και ο ραδιοφωνικός σταθμούς Focus FM. Εκεί ο επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος είχε καθημερινή εκπομπή, ενώ εκλέχθηκαν επίσης με το ίδιο κόμμα οι Κώστας Χήτας και Απόστολος Αβδελάς.

Να σημειωθεί πως δημοσιογράφοι είναι επίσης ο Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος σάρωσε στην Α' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ και ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος επανεξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια εκλογική περιφέρεια.