Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: 100.000 ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

«Το Υπ. Εργασίας δίνει τη δυνατότητα μέσω των πόρων που διαχειρίζεται σε 100.000 παιδιά να περάσουν ένα δεκαπενθήμερο ξεγνοιασιάς», είπε ο υπουργός.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης αναφέρει ότι το υπουργείο δίνει τη δυνατότητα σε 100.000 παιδιά να περάσουν ένα δεκαπενθήμερο σε κατασκηνώσεις της Ελλάδας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης κάνει λόγο για ένα «κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής του κράτους» το οποίο είναι πολύ σημαντικό καθώς ό,τι «αφορά στα παιδιά μας έχει μεγάλη σημασία». Την ανάρτησή του ο υπουργός συνοδεύει με φωτογραφίες στις οποίες παίζει με τα παιδιά και τα υποδέχεται σε κατασκήνωση της χώρας.

Η ανάρτηση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, γράφει τα εξής:

«Με μεγάλο ενθουσιασμό τα παιδιά του Ιδρύματος «Ο Καλός Ποιμήν» του Πειραιά, παιδιά δηλαδή που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι σε επαφή με την οικογένειά τους, βρέθηκαν σήμερα στην παιδική κατασκήνωση «Ο παράδεισος του Παιδιού», στις Αφίδνες. Ήμουν εκεί στην υποδοχή τους, διότι τα έξοδα καλύπτει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Και μίλησα τόσο με αυτά τα παιδιά όσο βέβαια και με άλλα παιδιά που ήταν στην ίδια κατασκήνωση.

Πρέπει να σας πω ότι η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) καλύπτει τα έξοδα για 70.000 παιδιά ετησίως. Ο ΕΦΚΑ από την πλευρά του καλύπτει έξοδα για 30.000 παιδιά. Συνολικά δηλαδή το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δίνει τη δυνατότητα μέσω των πόρων που διαχειρίζεται σε 100.000 παιδιά να περάσουν ένα δεκαπενθήμερο ξεγνοιασιάς και ομαδικότητας σε παιδικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Είναι ένα κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής του κράτους που καμιά φορά θεωρείται δευτερεύον. Δεν είναι όμως καθόλου δευτερεύον. Ο,τιδήποτε αφορά στα παιδιά μας έχει πολύ μεγάλη σημασία. Και ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει η πολιτική του κράτους για παιδιά όπως εκείνα του «Καλού Ποιμένα» στον Πειραιά, διότι τους δίνει στήριξη, χαμόγελο και προοπτική».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ