Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
x

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΕΝΝΗ…ΜΕ ΑΓΑΠΗ»: ΜΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ

Η εορταστική συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης με ελεύθερη είσοδο.

Εορταστική συναυλία «Χριστούγεννα από τη Βιέννη…με αγάπη» παρουσιάζει το κέντρο Πολιτισμού περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον δήμο Θέρμης και την Δημοτική  Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης  (ΔΕΠΠΑΘ)  για τις ημέρες των Χριστουγέννων με το μουσικό σχήμα Transcription Ensemble.

Η πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης καθιέρωσε τις συνθέσεις των Strauss και Tchaikovsky για να συνοδεύουν τους εορτασμούς για τη νέα χρονιά. Παραμονές των γιορτών η συναυλία θα μεταφέρει και εμάς στην μαγεία της Βιέννης και θα μας ταξιδέψει με βαλς, πόλκες, την Ωραία κοιμωμένη, τον Καρυοθραύστη.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει μουσικά ακούσματα από Johann Strauß Sohn (1825 – 1899), Βαλς «Frühlingsstimmen», Op. 410, «An der schönen, blauen Donau», Op. 314, Tritsch – Tratsch – Polka Op. 214, Wiener Bonbons Op. 307 σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο,  Pyotr Ilyich Tchaikovsky (1840 – 1893). Επιλογές από τα μπαλέτα «Ωραία Κοιμωμένη» Op. 66 και «Καρυοθραύστης» Op. 71 σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο· Dmitri Shostakovich (1906-1975) Βαλς από τη «Σουΐτα για ορχήστρα τζαζ αρ.2»,  Χριστουγεννιάτικο ποτ πουρί.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στις 21:00

Δημοτικό Θέατρο Θέρμης
      
Είσοδος ελεύθερη
(Πληροφορίες και κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 2310- 46 34 23)

COVID FREE Χώρος
Για την είσοδο σας στη συναυλία είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νόσησης καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΔΥΛΙΔΗΣ: ΒΙΟΛΙ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΙΜΠΑΣ:ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ
ΝΙΚΟΣ ΖΑΦΡΑΝΑΣ : ΠΙΑΝΟ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , Δήμο Θέρμης και την Δημοτική  Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού , Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης  (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ)
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ