Skip to main content

Έντονη δυσοσμία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Τι πιθανολογείται

Έντονη δυσοσμία σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι αναστατώνοντας τους κατοίκους του κέντρου της Θεσσαλονίκης - Πού μπορεί να οφείλεται.

Έντονη δυσοσμία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, περίπου στις 2.30, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αναστατώνοντας τους πολίτες της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, στη Voria.gr, τεχνικά κλιμάκια έκαναν όλους τους απαραίτητους ελέγχους και διαπίστωσαν πως η δυσοσμία δεν προέρχεται από κάποια διαρροή αερίου.

Μιλώντας στη Voria.gr, η διευθύντρια του Εργαστηρίου Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Κωνσταντίνα Σαμαρά, τόνισε πως εάν δεν ληφθεί δείγμα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ακριβή προέλευση του φαινομένου, ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο του φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό Κόλπο, που κατά καιρούς και ιδίως τους θερμούς μήνες του χρόνου, αποτελεί την αιτία της δυσοσμίας. «Η μυρωδιά από το φυτοπλαγκτόν είναι διαφορετική, δεν μυρίζει σαν αέριο» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως δεν έχει εμφανιστεί φυτοπλαγκτόν μέχρι στιγμής στη θάλασσα για να αποδοθεί εκεί η δυσοσμία. Αντ'αυτού, εκτίμησε πως ίσως υπήρξε κάποιος ανεφοδιασμός LΝG (υγροποιημένου φυσικού αερίου) και να υπήρξε μία ελαφρά διαρροή. «Σε περίπτωση που συνέβη αυτό η μυρωδιά εξαπλώνεται στην πόλη ανάλογα με τον αέρα, την ταχύτητα και τη διεύθυνση του ανέμου, ωστόσο φεύγει σε λίγη ώρα» πρόσθεσε.