Skip to main content

Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα οι σχολές οδηγών - Πώς θα γίνονται τα μαθήματα

Από την προσεχή Δευτέρα επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας - Τι θα ισχύει.

Την επαναλειτουργία των σχολών οδηγών από την προσεχή Δευτέρα, 19 Απριλίου, με συγκεκριμένα μέτρα, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, από την προσεχή Δευτέρα τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται διαδικτυακά, ενώ υποχρεωτικά θα είναι τα self test για εκπαιδευτές, εξεταστές, εργαζόμενους και εξεταζόμενους.

Ειδικότερα:

Οι εργαζόμενοι στις σχολές θα διενεργούν υποχρεωτικά self test ανά εβδομάδα
Οι εξεταζόμενοι θα διενεργούν self test 24 ώρες πριν το μάθημα και τις εξετάσεις
Οι εκπαιδευτές - εξεταστές θα διενεργούν self test δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη

Επίσης, η διενέργεια εξετάσεων θα γίνεται με ραντεβού ανά μία ώρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η εν λόγω απόφαση πάρθηκε μετά από αίτημα του υπουργείου Μεταφορών και τη σχετική εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων και ξεκαθάρισε πως η επαναλειτουργία των σχολών θα γίνεται με την πιστή τήρηση των κανόνων προστασίας δημόσιας υγείας, όπως ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών κλπ.

Η επαναλειτουργία αφορά τις εξής σχολές:

ερασιτεχνών οδηγών
οδηγών αυτοκινήτων
επαγγελματιών οδηγών αυτοκινήτων
επαγγελματικής κατάρτισης μεταφορέων και σχολών επαγγελματικής κατάρτισης οδηγών οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων.

Να σημειωθεί πως σήμερα οι εκπαιδευτές οδήγησης προχώρησαν σε αυτοκινητοπορεία στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας στήριξη του κλάδου (δείτε εδώ).