Skip to main content

Τέλος στο παρκάρισμα στην πολύπαθη Δωδεκανήσου βάζει η Τροχαία (φωτο)

Προσπάθεια να ανασάνει η... μαρτυρική κεντρική οδική αρτηρία από τα παρανόμως παρκαρισμένα οχήματα, που «έπνιγαν» επί χρόνια την κυκλοφορία

Το «φιλί της ζωής» σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, που επί χρόνια ταλαιπωρούσε η... μάστιγα των διπλοπαρκαρισμένων (ακόμα και τριπλοπαρκαρισμένων...) επιχειρεί να δώσει η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Σήμερα άρχισε επιχείρηση... καθαρισμού της Δωδεκανήσου: κατά μήκος της οδού αναρτήθηκαν κορδέλες της Τροχαίας με το προειδοποιητικό μήνυμα «Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση - Βεβαιώνονται παραβάσεις», ενώ επί τόπου υπάρχει και περιπολικό της Αστυνομίας. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα καθώς τα παρκαρισμένα ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν.

Τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, η οδός Δωδεκανήσου, από δρόμος με τέσσερις λωρίδες κατευθύνσεως, είχε μετατραπεί σε... στενωπό. Σε καθημερινή βάση, οι λωρίδες συρρικνώνονταν λόγω των παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων, ώσπου, πολλές φορές, έμενε μόλις μία διαθέσιμη για τα διερχόμενα οχήματα, με αποτέλεσμα η φράση «κυκλοφοριακό κομφούζιο» να γίνει συνώνυμο του συγκεκριμένου δρόμου, όπως είχε αναδείξει η Voria.gr. Τα παρκαρισμένα οχήματα, μάλιστα, «πατούσαν» και απέκλειαν την πρόσβαση των ποδηλατών στους δύο ποδηλατόδρομους, εκατέρωθεν της οδού.

Κι όλα αυτά συνέβαιναν μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, που βρίσκεται επί της οδού.

Μένει να φανεί εάν το μέτρο θα συνεχιστεί και ο πολύπαθος ΚΟΚ θα τηρηθεί ή εάν, τελικά, με την πάροδο του χρόνου, επικρατήσει πάλι η ασυνειδησία των οδηγών και η αδιαφορία των αρχών.