Skip to main content

Επίσκεψη στελεχών της ΟΝΝΕΔ στον νομό Χαλκιδικής- Συναντήθηκαν με επαγγελματίες και φορείς

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου και μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου από τη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησαν επίσκεψη στον νομό Χαλκιδικής.

Επίσκεψη στον νομό Χαλκιδικής πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου και μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου από τη Βόρεια Ελλάδα.

Στόχος της επίσκεψης ήταν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, «να συναντήσουν νέους επαγγελματίες και παραγωγικούς φορείς της περιοχής, καθώς και να πραγματοποιήσουν συναντήσεις, τόσο με μέλη της ΟΝΝΕΔ όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Μακεδονίας».

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση «Παραδοσιακή αρτοζαχαροπλαστική βιομηχανία ΓΑΒΑΝΑΣ». Ο Κατάκαλος Γαβανάς και η υπεύθυνη τεχνολόγος τροφίμων της επιχείρησης Δέσποινα Δούρβου ανέλαβαν την ξενάγηση των μελών της Οργάνωσης στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και συζήτησαν για τις προοπτικές περαιτέρω επέκτασής της.

Επόμενος σταθμός ήταν η Αρναία, όπου τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ συζήτησαν με τον πρόεδρο της κοινότητας Αγαπητό Κιάτο σχετικά με την πρόκριση και αναγνώριση της περιοχής από το υπουργείο Τουρισμού για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Πρωτοβουλία με την επωνυμία «Best Tourism Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ). Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα στελέχη της ενημερώθηκαν για τη δραστηριοποίηση των νέων ανθρώπων της περιοχής στους τομείς της εστίασης και της πρωτογενούς παραγωγής (μελισσοκομία , κτηνοτροφία κτλ). Έμφαση δόθηκε επίσης στην ιστορία της Αρναίας, η οποία έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού ήδη από το 1987 ως ιστορικός τόπος και παραδοσιακός οικισμός.

Έπειτα, σειρά είχε η επιχείρηση «Μέλι Γεωργάκα». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, η επιχείρηση έχει βραβευτεί σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς για την ποιότητα του μελιού που παράγει.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στην Καλλικράτεια, όπου τα στελέχη επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο «Aqua Mare». Η επιχείρηση, υπογραμμίζεται από την ΟΝΝΕΔ, από τη Google σε παγκόσμιο επίπεδο ως μία από τις επιχειρήσεις με τη μεγαλύτερη πρόοδο κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Η περιοδεία του προέδρου και των μελών της Οργάνωσης στη Χαλκιδική ολοκληρώθηκε με μία συζήτηση με τα στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής. Τα μέλη της τοπικής οργάνωσης εξέφρασαν όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «την αισιοδοξία αλλά και τους προβληματισμούς τους για την πορεία τόσο του τουρισμού αλλά και του πρωτογενούς τομέα, που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της τοπικής οικονομίας. Ξεχωριστή και εκτενής αναφορά έγινε στις αθλητικές επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη Χαλκιδική και στις ξεχωριστές προοπτικές που μπορούν να επιφέρουν στην τοπική οικονομία».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στον νομό πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γιώργο , τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής Στέλιο Βαλιάνο και τον πρόεδρο ΔΕΕΠ ΝΔ Χαλικιδικής Τζηρίτη Απόστολο.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ δήλωσε ότι «κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στη Χαλκιδική είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με νέους ανθρώπους που δημιουργούν στον τόπο τους. Με την κατάρτιση, την εργατικότητα και την επιμονή τους, πηγαίνουν τις επιχειρήσεις τους ένα βήμα παραπάνω. Αυτοί οι άξιοι και δημιουργικοί νέοι άνθρωποι κατάφεραν, μέσα στο σταθερό και ευνοϊκό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει για τους επιχειρηματίες οι καίριες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, να διακριθούν διεθνώς και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας».

Τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ συνόδευσαν στην επίσκεψη στον νομό Χαλκιδικής ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παναγιώτης Λεμπέσης, ο υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων Φάνης Πασχάλης, η πρόεδρος ΝΕ ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής Φένια Παράσχου, ο υπεύθυνος Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Νίκος Πατσέας, ο υπεύθυνος Οργανωτικού για θέματα Βορείου Ελλάδος Γιάννης Ξιούφης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Νίκος Χατζηαλέξης καθώς και τα στελέχη της τοπικής ΟΝΝΕΔ Χάρης Γρηγορίου, Δημήτρης Γουλιανός, Γιώργος Μυλωνάς και Φαίη Καρακάση.