Skip to main content

Τρέχουν οι εξελίξεις για το πάρκο ΑΜΕΑ στο ορφανοτροφείο Μ. Αλέξανδρος

Το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα παραχωρήσει στον δήμο Θεσσαλονίκης περίπου 2 στρέμματα ώστε να κατασκευαστεί εκεί το πρότυπο πάρκο ΑΜΕΑ.

Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα για την κατασκευή πρότυπου πάρκου ΑΜΕΑ στον πρώην ορφανοτροφείο Μ. Αλέξανδρος.

Για το θέμα είχαν συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Υπουργείο και δήμος πρόκειται να προχωρήσουν στην υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας για την παραχώρηση του οικοπέδου του πρώην ορφανοτροφείου.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε η υπουργός, μετά από αίτημα του δήμου, το υπουργείο θα του παραχωρήσει περίπου 2 στρέμματα ώστε να γίνει το πάρκο ΑΜΕΑ, τα σχέδια του οποίου έχουν εκπονηθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του έργου, ύψους περίπου 450.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο δήμος αναμένεται να προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου.

«Αυτό θα είναι σημαντικό, ανασαίνει όλη η περιοχή εκεί. Πρόκειται για ένα από τα πιο πρωτότυπα πάρκα στα Βαλκάνια, το οποίο θα κατασκευαστεί και θα ανήκει στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε η υπουργός μετά τη συνάντηση.

«Θα γίνει ένα πρότυπο πάρκο για ΑΜΕΑ, για πρόσφυγες και για τους κατοίκους. Έχει σχεδιαστεί από το υπουργείου. Θα είναι ένα πάρκο, υπόδειγμα», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης και συμπλήρωσε: «Εφόσον είναι εξασφαλισμένα τα χρήματα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός. «Ο επόμενος δήμαρχος ουσιαστικά θα το προχωρήσει», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι τις μακέτες του πάρκου παρουσίασε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Μάρτιο.