Skip to main content

Έρευνα ΕΒΕΘ: Άνοιγμα λιανεμπορίου με μέτρα προστασίας ζητούν οι Θεσσαλονικείς

Το 77% των ερωτηθέντων δήλωσε πως η εφαρμογή των μέτρων προστασίας από την COVID-19 από τα εμπορικά καταστήματα ήταν πολύ ή αρκετά ικανοποιητική

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου της αγορά της Θεσσαλονίκης με τα προσήκοντα και επιβαλλόμενα υγειονομικά μέτρα είναι η επιθυμία των καταναλωτών της πόλης, όπως προκύπτει από έρευνα του Βαρομέτρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος 2020 και Μάρτιος 2021 από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Palmos Analysis.

Σύμφωνα με την έρευνα, ιδιαίτερη αξία για τη συγκυρία έχει «η πεποίθηση της ευρείας πλειοψηφίας των καταναλωτών (77%) ότι η εφαρμογή των μέτρων προστασίας από την COVID-19, από τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, ήταν πολύ ή αρκετά ικανοποιητική, όπως καταγράφηκε την εποχή που η αγορά ήταν ανοικτή με μέτρα και κανόνες (Σεπτέμβριος 2020). Παράλληλα, το 93% δηλώνουν ότι χρησιμοποιούσαν "πάντα" την προστατευτική μάσκα στις επισκέψεις τους στα σούπερ μάρκετ».

Από την έρευνα προκύπτει, επιπλέον, ότι ενισχύονται έντονα αρνητικά συναισθήματα όπως η απογοήτευση, η οργή και η απαισιοδοξία των πολιτών, σε σχέση με προηγούμενες έρευνες στα πρώτα στάδια της πανδημίας.

Η ανησυχία φτάνει στο 30%, η ανασφάλεια το 25%, η απογοήτευση το 18%, η οργή επίσης το 18%, ο φόβος το 16% και η απαισιοδοξία το 14%, ενώ το πρώτο θετικό συναίσθημα, η αισιοδοξία, καταλαμβάνει μόλις ένα 10%.