Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Γεωργιάδης: Θα έχουμε πιο δύσκολο χειμώνα, αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε (φωτο)

Έρχονται προγράμματα ΕΣΠΑ για ΜμΕ, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, ενώ ο Μιχάλης Ζορπίδης αποφάσισε να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το ΕΕΘ

«Θα έχουμε πιο δύσκολο χειμώνα, ωστόσο αν λειτουργήσουμε λελογισμένα δεν θα πρέπει να φοβόμαστε καθώς δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα επάρκειας ενέργειας». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο δείπνο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης την κατάσταση που διαμορφώνεται στο πεδίο της ενέργειας.

Το δείπνο του ΕΕΘ που διοργανώθηκε με αφορμή την 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν αφιερωμένο στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Στο πρώτο μέρος του δείπνου παρουσιάστηκε ειδικό βίντεο - αφιέρωμα για τη Μικρασιατική Καταστροφή υπό τους ήχους τραγουδιών για τον ξεριζωμό του ελληνισμού.

Έρχονται προγράμματα ΕΣΠΑ για ΜμΕ

Ο κ. Γεωργιάδης έφερε το παράδειγμα των αρτοποιών της Ολλανδίας, όπου πρόσφατα λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας σημαντικός αριθμός αυτών κατέβασε ρολά, θέλοντας να καταδείξει τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης μέσω των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η τιμή της κιλοβατώρας φέτος είναι 11 φορές υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι. Όμως έχει συγκρατηθεί χαμηλά λόγω των επιδοτήσεων που έδωσε η κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας πως θα ανακοινωθούν  άμεσα, ενδεχομένως και την άλλη εβδομάδα, προγράμματα του ΕΣΠΑ για τις ΜμΕ, προκειμένου να ανακουφιστούν από το υψηλό κόστος της ενέργειας.

«Ο πόλεμος φταίει για τις υψηλές τιμές της ενέργειας και όχι η κυβέρνηση ή κάποιος άλλος παράγοντας. Η οικονομία μας βάσει των στοιχείων που υπάρχουν πάει καλά και το αποδεικνύουν δυο δείκτες αυτός της ανεργίας, το ποσοστό της οποίας μειώνεται συνεχώς και έχει φτάσει κάτω από τα επίπεδα του 2010 και οι τραπεζικές καταθέσεις που αυξάνονται» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης λέγοντας πως η κυβέρνηση προχωράει συντονισμένα το μεταρρυθμιστικό της έργο. Όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπάρχουν 1.500 υπηρεσίες που παρέχονται ψηφιακά με την επένδυση να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Η έκπληξη του ΕΕΑ στον απερχόμενο Ζορπίδη

Την απόφασή του να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του ΕΕΘ γνωστοποίησε ο Μιχάλης Ζορπίδης λέγοντας πως θα δώσει τη σκυτάλη σε νέους ανθρώπους, ωστόσο δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει αν χρειαστεί. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη χρηστή θητεία του ως προεδρος καθώς όπως είπε το Επιμελητήριο διαθέτει αποθεματικό 9 εκατ. ευρώ.  

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Θεσσαλονίκη και στην ανάγκη στήριξης που έχει υπογραμμίζοντας πως πρέπει να υπάρχει η πολιτική βούληση προκειμένου να υλοποιηθούν μια σειρά έργων.

Η διοίκηση και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου προσέφεραν μια αναμνηστική πλακέτα στον κ. Ζορπίδη ο οποίος τους ευχαρίστησε θερμά.

Η βραδιά έκλεισε με θεαματικά πυροτεχνήματα που έκαναν τη νύχτα ημέρα.   

Δείτε φωτογραφίες από τη βραδιά: