Skip to main content

Χαλκιδική-Έκκληση από τον αδερφό του 31χρονου: Δεν χάνουμε τις ελπίδες να βρεθεί ο Μάρτιν

O αδερφός του Μάρτιν μεταφέρει με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την τρομερή αγωνία που βιώνουν ο ίδιος και η υπόλοιπη οικογένεια

Στιγμές αγωνίας ζει η οικογένεια του 31χρονου Μάρτιν Γιοβανόφσκι που αγνοείται εδώ και τέσσερις μέρες μετά την παράσυρση του ιδίου και των δύο φίλων του από θαλάσσια ρεύματα στην ακτή του Ποσειδίου στη Χαλκιδική.

Μπορεί οι δύο φίλοι του να σώθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα, ωστόσο ο τρίτος της παρέας δεν έχει βρεθεί ακόμα, με τις έρευνες να μην σταματούν.

Ήδη, όπως έγινε γνωστό από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας, ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Μπουγιάρ Οσμάνι επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια ζητώντας τη συνέχιση των ερευνών μετά την προεβλεπόμενη διαδικασία των 72 ωρών.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μάλιστα διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία έχει ήδη δρομολογηθεί και οι έρευνες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Την ίδια ώρα, ο αδερφός του Μάρτιν μεταφέρει με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την τρομερή αγωνία που βιώνουν ο ίδιος και η υπόλοιπη οικογένεια του 31χρονου.

Μεταξύ άλλων ευχαριστεί το προξενείο της χώρας του στη Θεσσαλονίκη για τον συντονισμό των ερευνών και τους διασώστες του ΟΦΚΑΘ για τη συνεχή συνδρομή στις αναζητήσεις στην ανοιχτή θάλασσα για τον εντοπισμό του 31χρονου αδερφού του.

«Η μητέρα μου και η οικογένεια και οι φίλοι μας εξακολουθούν να πιστεύουν και ελπίζουν ότι ο Μάρτιν είναι ζωντανός», λέει ο αδερφός του 31χρονου, ζητώντας τη συνέχιση των ερευνών, κάτι που ούτως ή άλλως έχει διευθετηθεί.

Το μήνυμα του αδερφού του Μάρτιν:

Είμαι ο αδερφός του Μάρτιν και εκφράζω τις ευχαριστίες μου στην ομάδα διασωστών του ΟΦΚΑΘ και στο Γενικό Προξενείο Θεσσαλονίκης που βρίσκονται μαζί με την οικογένειά μας τις τελευταίες τρεις ημέρες στην αναζήτηση του Μάρτιν μας.

Η μητέρα μου και η οικογένεια και οι φίλοι μας εξακολουθούν να πιστεύουν και ελπίζουν ότι ο Μάρτιν είναι ζωντανός και περιμένει τη βοήθειά μας και γι' αυτό απευθύνουμε έκκληση στην κυβέρνηση της χώρας μας και στο Υπουργείο Εξωτερικών μας να βοηθήσουν στην εξεύρεση τρόπου συνέχισης της έρευνας για τον Μάρτιν γιατί σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους η έρευνα από αυτούς θα τελειώσει σήμερα την τέταρτη μέρα. Γι' αυτό κάνουμε έκκληση στην Κυβέρνηση να βοηθήσει και παράλληλα ζητάμε από τους πολίτες της χώρας μας να βοηθήσουν αν μπορούν και για τη βοήθεια των οποίων η Κυβέρνηση θα μπορούσε να οργανώσει κάποιου είδους δράση. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να τα παρατήσουμε μέχρι να βρεθεί ο Μάρτιν.

Σε μια ακόμα ανάρτηση ο αδερφός του Μάρτιν απευθύνει έκκληση για συνδρομή όσων μπορούν στις έρευνες:

Αγαπητοί φίλοι που βρίσκονται στη Χαλκιδική. Ο Μάρτιν είναι ο τελευταίος από τους 3 φίλους που εξακολουθεί να αγνοείται. Η εικόνα  δείχνει το σημείο στο χάρτη όπου βρέθηκε ο δεύτερος φίλος του, ο Ιβάν. Επομένως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Μάρτιν να βρίσκεται και σε εκείνη την πλευρά της Χαλκιδικής. Ζητάμε από όλους όσους έχουν βάρκες, κυάλια ή άλλες παρόμοιες συσκευές που ζουμαρουν να μας βοηθήσουν και να συμμετέχουν στην αναζήτηση του Μάρτιν. Κάθε βοήθεια είναι απαραίτητη και την  εκτιμώ ιδιαίτερα