Skip to main content

Η «Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα» έρχεται την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου

H 4η έκδοση της ετήσιας εκδήλωσης έχει ως θέμα τις τέσσερις εποχές και οι δημιουργοί θα τους δώσουν ενδυματολογικό περιεχόμενο με ανακυκλώσιμα υλικά.

Έχετε περπατήσει ή τρέξει ακόμα καλύτερα στη Νέα Παραλία ενώ βρέχει καταρρακτωδώς; Έχετε περπατήσει ένα μεσημέρι του Ιούλη; Έχετε βγει από το σπίτι σας με τις πρώτες ηλιόλουστες μέρες για να χαρείτε τον ανοιχτό ορίζοντα και να δεχτείτε τις θερμές ακτίνες του ήλιου μας; Τη Νέα Παραλία, τον μεγαλύτερο και πολυτιμότερο δημόσιο χώρος της Θεσσαλονίκης τον ζούμε όλο το χρόνο, όλες τις εποχές και όλες τις μέρες και τις ώρες. Ένας χώρος δημοκρατικός, προσβάσιμος σε όλους και κυρίως ένας χώρος παντός καιρού. Με αφορμή την 4η έκδοση της ετήσιας εκδήλωσης «Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα / Μόνο ανακύκλωση», ο σύλλογος Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας αποφάσισε να δώσει ως θέμα στις υποψήφιες και υποψήφιους δημιουργούς τις 4 εποχές. Ο Γιάννης Τσαρούχης τις ύμνησε με την ζωγραφική του, ο Αντόνιο Βιβάλντι τις ύμνησε με τη μουσική του και οι συμμετέχοντες στη πασαρέλα θα προσπαθήσουν να τους δώσουν ένα ενδυματολογικό περιεχόμενο με ανακυκλώσιμα υλικά.

Νέες και νέοι, κάποιες και κάποιοι λιγότερο νέες και νέοι, σχεδιάστριες και σχεδιαστές, φοιτήτριες και φοιτητές, αρχιτέκτονες, εικαστικοί, εκπαιδευτικοί, ανοίγουν νέους ορίζοντες συνδυάζοντας τη μόδα και την ανακύκλωση, δημιουργώντας ένα μοναδικό γεγονός, σε μία μοναδική τοποθεσία της Νέας Παραλίας, στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 στις 6.30 μμ καθώς ο ήλιος θα δύει, με ζωντανή μουσική που θα δημιουργηθεί και από αυτοσχέδια μουσικά όργανα, προϊόντα της ανακύκλωσης.

Με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης 

Χορηγός: Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης - ΕΕΑΑ

Παρουσίαση: Τέλλος Φίλης
Την Μουσική θα επιμεληθεί το Σύνολο Κρουστών “Percussionistas”

Υποστήριξη εκδήλωσης:
Make up concepts academy by marianna vlasidou
Kομμωτήρια mob salons: z2zoidihairsalon, Pola & art, hair affair by mitsas, Stefanos Aggelidis hairsalon και Xenos Parrucchieri.

Video: Stergios Fourkiotis / Φωτογράφος: Paris Parisis Photography

Συμμετέχουν οι Σχεδιαστές:
Αναστασία Βελισσαροπούλου
Σοφία Βυζοβίτη με την ομάδα “Prêt à Plier”
Με τους φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Πετρούλα Γεωργιάδου, Όλγα Ηλιού, Ευαγγελία Κιοσσέ, Κρυσταλλία Κλωναρά, Φένια Δημοπούλου, Νάνσυ Καραγιάννη, Σπύρος Καραϊορδανίδης, Δημήτρης Λαζαρίδης, Μαρία Μέγα, Μαρία Νομισματίδου,Κατερίνα Σαρειδάκη.
Ανθή Γιαννοπούλου
Χαρά Γεωργάκη
Μαρία Γκόλια
Νίκος Γλαβίνας
Ιλεάνα Καμπαδάκη / DRESS ME UP
Με τους καλλιτέχνες: Δημήτρη Αμελαδιώτη, Σίλια Γιακαμόζη, Ιωάννα Στρατόγλου, Καλλιόπη Βουλγαρούδη, Φίλιππο Γκούτζο και τα παιδιά
Παναγιώτα Καρβουνιάρη
Άννα Μηλώση
Βασιλική Μικρού
Σοφία Μπομπορίδου
Σωματείο Τέχνης “Τεχνήεσσα”
Νικολέτα Τσικώτη
Σύλλογος Φίλοι της Νέας Παραλίας
Ελευθερία Φιλοκώστα
Bernard Cuomo
Ομάδα Knit2Lead: Ειρήνη Θεοχαροπούλου, Ειρήνη Σαμαρά, Ελένη Σατραζάνη, Δέσποινα Σουροβίκη
Ομάδα παιδιών 41ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Εισαγωγή στις 4 εποχές:
Φθινόπωρο: Κυριάκος Κογκέλης - Χορευτής
Χειμώνας: Jean-Marie Fonbonne – Ηθοποιός
Άνοιξη; Σταύρος Ιωάννου - Χορευτής
Καλοκαίρι: Πάρις Αθανασιάδης - Χορευτής