Skip to main content

Κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Γουβιών η πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας

Το στεφάνι κατατέθηκε στο σημείο όπου εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι Σέρβοι στρατιώτες σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον ελληνικό λαό

Στεφάνι στο μνημείο στο λιμάνι των Γουβιών στην Κέρκυρα κατέθεσε σήμερα η πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Ζέλικα Τσβιάνοβιτς.

Το στεφάνι κατατέθηκε στο σημείο όπου εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι Σέρβοι στρατιώτες στην Κέρκυρα, ανήμερα των Χριστουγέννων το 1916, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον ελληνικό λαό, στο μνημείο που ανεγέρθηκε το 1975 στο νησί της Κέρκυρας που καλωσόρισε τους Σέρβους στρατιώτες παρέχοντάς τους σωτήρια βοήθεια.

«Στο λιμάνι των Γουβιών ήταν η πρώτη συνάντηση των εξαντλημένων Σέρβων στρατιωτών, που μετά από μια οδυνηρή πορεία μέσα στα Αλβανικά βουνά, υποφέροντας την πείνα και τα κρυοπαγήματα, ήρθαν στην Κέρκυρα, στο νησί της σωτηρίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας στην Ελλάδα.

«Είθε αυτός ο τόπος να μας θυμίζει για πάντα τον ηρωισμό των Σέρβων στρατιωτών από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και των φίλων που ήταν μαζί μας στους δύσκολους καιρούς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάζι με την πρόεδρο της κ. Τσβιάνοβιτς ήταν και αντιπροσωπεία Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας στην Ελλάδα, όπως και η επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Γέλενα Γιοβάνοβιτς.