Skip to main content

Κείμενο θέσεων του ΠΑΣΟΚ για τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει ο Ανδρουλάκης

Με εξόρμηση σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης και βίντεο ο εορτασμός της 3ης Σεπτέμβρη τοπικά. Τι θα κάνει το διήμερο παρουσίας ο Νίκος Ανδρουλάκης

Με εξόρμηση σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης θα τιμήσει την 3η Σεπτέμβρη ο τοπικός κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, στέλνοντας τα μηνύματά του με αμεσότητα στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα αναμένεται να κυκλοφορήσει και αναμνηστικό επετειακό πολιτικό βίντεο στα social media, με αφορμή την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτεμβρίου 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι σκέψεις και η βούληση της τοπικής κομματικής οργάνωσης για τη διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, τελικά δεν καρποφόρησαν, αφού η κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα αναμένεται να συγκεντρώσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας και όλο το κόμμα εργάζεται για την επιτυχία της, καθώς είναι διήμερη.

Στο μεταξύ η Νομαρχιακή Επιτροπή Α' Θεσσαλονίκης εργάζεται κυρίως για την επιτυχία και τη μέγιστη δυνατή εξωστρέφεια της πρώτης παρουσίας του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, στην 86η ΔΕΘ.

Πυλώνας της επίσκεψης είναι το πρόγραμμα του κόμματος, που θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ αναλυτικά για πρώτη φορά και θα αποτελέσει και τη βάση για τον προεκλογικό αγώνα, που έπεται.

Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα με τις κεντρικές πολιτικές θέσεις, που θα ανακοινώσει στην κεντρική ομιλία του στη φετινή ΔΕΘ ο κ. Ανδρουλάκης, θα υπάρξει ξεχωριστή αναφορά στα ζητήματα της Θεσσαλονίκης.

Μόνο, που όπως πληροφορείται η Voria.gr, δεν θα είναι μια απλή αναφορά σε ζητήματα της πόλης, που θεωρούνται μείζονος σημασίας για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει συγκεκριμένο κείμενο θέσεων για τη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα χρησιμεύσει και ως μπούσουλας για τα κομματικά στελέχη στο εξής.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό (οι συσκέψεις είναι διαρκείς και συνεχίζονται), η επίσημη επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη στην 86η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 14 και 15 Σεπτεμβρίου. Περιλαμβάνει όσα προβλέπει το «πρωτόκολλο», δηλαδή κεντρική ομιλία και συνέντευξη τύπου, όπως και επίσκεψη στα περίπτερα της ΔΕΘ. Η επίσκεψη στα περίπτερα προγραμματίζεται για το απόγευμα της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου.

Για την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου προγραμματίζονται δυο δράσεις το πρωί, που κατά πάσα πιθανότητα θα αφορούν σε επισκέψεις σε κάποιο φορέα και σε κάποια περιοχή της Θεσσαλονίκης. Μένει να προσδιοριστούν ακριβώς και να εγκριθούν από το επιτελείο του προέδρου. Το βράδυ της Τετάρτης επίσης είναι πολύ πιθανό να γίνει δεξίωση, προκειμένου ο κ. Ανδρουλάκης ως νέος πρόεδρος να έχει μια πρώτη γνωριμία δια ζώσης με τους τοπικούς δημοσιογράφους και με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ήδη στον τοπικό κομματικό μηχανισμό σχολιάζεται με απολύτως θετικό τρόπο η απόφαση του προέδρου να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, για πρώτη φορά έπειτα από οχτώ χρόνια.

Όπως τόνισε στη Voria.gr ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του κόμματος, Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης, «η συνέντευξη τύπου αφενός αξίζει για να προβληθούν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ και στον τοπικό τύπο, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και της βόρειας Ελλάδας, αφετέρου για να καταθέσουμε ως κόμμα και τις θέσεις μας με τον πλέον επίσημο τρόπο, μέσω του προέδρου για τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Το ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι ότι αναδεικνύεται και αποδεικνύεται ότι έχουμε ετοιμότητα προγραμματικού λόγου και συγκεκριμένες θέσεις, τις οποίες εκφράζει ο πρόεδρος».